Tak na odpalonym i dextron 3 Mobil wlany byl
Tak na odpalonym i dextron 3 Mobil wlany byl
@Wodny ,coś Ty tam wlał. Przecież to nie olej do 5hp. Masz czarną tabliczkę na skrzyni czy zieloną ? Jak zieloną to ciesz się ,że Ci ta skrzynia jeszcze w ogóle chodzi.
Jeśli jest zielona tabliczka to ma być LT 71141
Ravenol fluid 4/5hp jest LT 71141
Ten co Ty wlałeś to był czerwony czy żółty olej ?
Ostatnio edytowane przez miro ; 13-01-2017 o 21:40
Nie ja wlewałem jeno mechanik, a druga sprawa, poki nie było wycieku przez 7 tys km skrzynia jezdziła i robiła to co miała robić tak jak trzeba więc wątpie czy to powód że olej mógłby być zły. a wcześniej nikt nie wie kiedy olej był wymieniany.
Może nie był nigdy więc ta wymiana raczej jej nie pomogła. Jaki kolor masz tabliczki na skrzyni ?
Nie mam pojęcia dwa razy zaglądałem pod spód auta. Wymiana pomogła jeślu chodzi o jakość zmiany biegów wcześniej była znacznie bardziej odczuwalna. CZemu twierdzisz że przepłwka do wymiany skoro po odłączeniu jest widoczna róznica chodźby w obrotach ?? I dlaczego nie bierzesz pod uwage tego że wyciekło litr oleju bo tyle zostało wczoraj dolane. Tylko skupiamy sie o rodzaju oleju oraz przepływce.
Twierdziłeś ze na odppiętej przepływce lepiej jechała. Na odpiętej auto pracuje w trybie awaryjnym więc obroty na pewno się zmienią. Co do oleju.....czy zdajesz sobie sprawę ,że mogłeś zabić asb nieprawidłowym olejem ?
To jest 5hp18, i jesli tam jest czarna tabliczka to olej jest dobry. Ja jak kupiłem swoja e38 to miałem 330 000 i olej niewymieniony, skrzynia pracowała i pracuje nadal bdb, w skrzyni brakowało ponad litra a do tego zleciala smola, poki co zrobione 20 000 km i bez niespodzianek, olej poszedl elfmatic g3. Te skrzynie sa naprawde mocne , ciężko je zajechać
Jeżeli jest czarna to tak ale jezeli zielona to nie.
@Darekbb Ty przynajmniej wlałeś olej . Wodny wlał Mobila a dla mnie osobiście to nie jest olej. Nie wlałbym tego nawet do kosiarki.
@Wodny właź do kanału i zobacz jaki kolor ma tabliczka na Twojej ASB.
ZF5HP18 czarna tabliczka, olej jest odkręcilismy na odpalonym ten kurek i pociekło odrazu.
no to wszystko ok ....przynajmniej z tej strony
Temperatura oleju przy kontroli powinna wynosić 35*C do 50*C max