75tys.tyle można dać
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
75tys.tyle można dać
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Za tyle to kupilbym 2x m3 e30 lub 5x m5 e34. Potencjal nie do porownania.
Mozna tez za niewiele wyzsza kase kupic np 964 turbo, 2x e31 CSi, dalej mi sie nie chce wymieniac tyle jest duzo lepszych i przyjemniejszych dla oka i ducha mozliwosci inwestycji - bo chyba tylko tak mozna rozwazac.
zgadza się, ale nie samochód jest tutaj atrakcją, ale jego przebieg. Jakby to e38 miało 30kkm przebiegu to nie byłoby już w ogóle atrakcyjne w cenie innej niż 50, 60k PLN
żadnego z aut jakie wymieniłeś nie kupisz z przebiegiem 247km, bo albo ich nie ma, albo nie mieszczą się się budżecie 290k PLN. Poza tym wystarczy wejść na Ebay, żeby zobaczyć, że samo E30 M3 z przebiegami poniżej 100kkm nie schodzą poniżej 40k$. Pomyśl teraz ile by kosztowało takie bez przebiegu...
wiem, wiem, odpowiesz, że ten przebieg jest dla Ciebie nieważny, ale jednak dla niektórych jest I na tym właśnie polega zabawa
a to czy cena jest wygórowania nie wiem, mnie nie stać, ale jak widzę rynek aut klasycznych na świecie to auta bez przebiegu zazwyczaj kosztują tyle ile w dniu premiery po korekcie inflacyjnej. To w tym przypadku się pewnie w miarę zgadza.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 28-12-2016 o 10:45
pozdrawiam Bartek
jestescie w bledzie ze cene robi to ze to jest auto nowe
tu cene robi tylko sprzedawca :)
to nie jest jakis nowy dusenberg, zeby nie oplacalo sie zrobic nim nawet kilometra!
tylko jakies zwykle i to biedne e38, to nie jest swiety gral zeby nie mozna nim bylo pojezdzic bo straci na wartosci!
kolekcjoinerzy kupuja duzo bardziej rzadkie i ciekawsze auta zeby nimi jednak od czasu do czasu pojezdzic
co za bezsens kupic sobie popularne, biednie wypsoazone auto zeby nie moc nim zrobic kilometra bo straci na wartosci??
widzicie ten absurd? to nie jest nowy dusenberg! czy bardzo rzadkie ferrari! tylko zwykle popularne auto
skoro widzicie ten absurd, to macie odpowiedz czy to auto jest w ogole warte tej ceny
sprzedawca w de, bardzo dobrze wycenil to auto, i tyle jest warte +-5 tys euro
i to ze jest nowe nie ma az tkaiego znaczenia
auto nie zadnej wartosci kolekcjonerskiej
ma jedynie wartosc czysto mechaniczna, fizyczna, bo jest malo uzywane w dobrym stanie
warte jest max 120-130tysiecy
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 28-12-2016 o 18:24
No wlasnie franco, dlatego podalem przyklady takie jakie podalem. Bo auto jest po to by cieszyc nie tylko oko. Tym sposobem mozna kupic cokolwiek, byle badziew, trzymac 20 lat i uwazac, ze bedzie warte tyle samo.
Np sztabki złota albo działkę w ciekawym miejscu . Dla mnie przerost formy nad treścią to auto. Nie dał bym na pewno więcej ile dał sam handlarz i obstawiam ,że suma sumarum jak dostanie z powrotem te 15 ojro to niech się cieszy. Na razie liczy ,że przyjdzie głupi i kupi jak to handlarz.
Ostatnio edytowane przez miro ; 28-12-2016 o 23:37
Ale to jest tylko wasza opinia. A rynek samochodów klasycznych rządzi się swoimi prawami.
Każdy samochód, w każdej specyfikacji można odbudować od stanu agonalnego (pomijam kwestię opłacalności), ale za nic w świecie nie odejmiecie autu przebiegu, nawet w najlepszej specyfikacji.
ttrol bardzo mądrze mówi i idealnie wyjaśnił kwestię ceny tego egzemplarza.
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Cena rzecz umowna. Dla mnie to stara pieczka i tyle.
Ostatnio edytowane przez miro ; 28-12-2016 o 23:38