Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: E38 750il Urwane łopatki wiatraka na wisko.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    7 series E38 750 iL 1995r.
    Kupiłem wszystkie nowe części są w drodze łącznie z poduszkami pod silnik jeśli znajdę winowajcę to napiszę może się komuś przyda.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    A visco nowe oryginalne (behr) dobrane pod konkretny silnik (sprawdź numer części vs katalog behr, bo temperatury zalaczania są różne)... Czy jakiestam srl do e38 czy coś podobnie? ;-)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Velocityraptor
    BMW
    było E38 750i, będzie E38 750i
    U mnie spięte na stałe wisko spowodowało rozwałkę wiatraka. Co ciekawe pojechałem do Gdańska i z powrotem (w tym autostrada średnio przepisowo) i dupło dopiero 2 km od serwisu.
    -------------------------------------
    Broń Masowego Wyprzedzania.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Baja
    BMW
    750i
    U siebie męczył em się 3mc z podobnym problemem. Podczas gwałtownego przyspieszania wiatrak rozpadał się na kawałki, a łopatki wiatraka wbijały się w chłodnice. Po wizycie u trzech magik od BMW miałem dość. Pewnego razu kolega poprosił abym dodał gwałtownie gazu na postoju i wyjaśniło się wszystko, poduszka od silnika była już delikatnie wyrobione, podczas dodawania gazu silnik szedł do góry, a wiatrak zachaczał o obudowę chłodnicy. Po wymianie poduszki wszystko jest Ok

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Dlatego też zamówiłem nowe poduszki pod silnik w poniedziałek zaczynam zabawę wszystkie części już mam. Silnik unosi się do góry z lewej strony podczas dodawania gazu a moje problemy jak sobie przypomniałem wystąpiły jak kiedyś przyjemnie driftem ruszyłem. Myślę że to będzie lewa poduszka walnięta. W poniedziałek wszystko się wyjaśni.

Zaawansowany Użytkownik Awatar xedossfm
    BMW
    ST220, było 735i m62b35 '98

Cytat Zamieszczone przez Baja Zobacz posta
    U siebie męczył em się 3mc z podobnym problemem. Podczas gwałtownego przyspieszania wiatrak rozpadał się na kawałki, a łopatki wiatraka wbijały się w chłodnice. Po wizycie u trzech magik od BMW miałem dość. Pewnego razu kolega poprosił abym dodał gwałtownie gazu na postoju i wyjaśniło się wszystko, poduszka od silnika była już delikatnie wyrobione, podczas dodawania gazu silnik szedł do góry, a wiatrak zachaczał o obudowę chłodnicy. Po wymianie poduszki wszystko jest Ok

Nic pewnego, chyba, że wentylator naprawdę dziwnie blisko obudowy się kręci. U mnie zaraz po kupnie auta poduszki silnika to były tylko kawałki metalu. Kompletnie nie trzymały się kupy.
    Raz wrzucałem gdzieś tu na forum zdjęcia tych "poduszek".
    Do tego visco jakieś myle czy coś tam podobnego. Po odpaleniu za każdym razem visko spięte na stałe przez około dwie minuty,
    silnika nie trzymały poduszki a nic z wiatraka się nie urwało.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Problem rozwiązany uszkodzenie wiatraka było spowodowane przez uderzenie w najniższą część obudowy chłodnicy. Doszło do tego z powodu uszkodzonej poduszki silnika lewa strona. Jeśli ktoś ma olej na spodzie poduszki i myśli że to kapie gdzieś z góry to może być objaw uszkodzonej poduszki. Taniej wyszło by wymienić poduszki za wczasu niż wymiana chłodnicy i wiatraka. Człowiek uczy się na błędach. Pilnujcie panowie swoje auta.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Baja
    BMW
    750i