Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Wątek: Ubezpieczenie e65 oc+ac

Vip Vip Awatar Xardas
    BMW
    BMW E65 730d i BMW E46 330i Cabrio i E38 740i Individual

Same oc za 730d zapłaciłem 980zl a za 740i zapłaciłem 780zl miałem jedno i drugie prawie dwa razy mniej

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Nie tylko Ty

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e30,e32,e36,e38,e65
    W zeszłym roku na e38 740i 429zł oc i nnw w tym roku e65 938zł oc i nnw

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    A zakłądając że mam w PL pełne zniżki to jestem w stanie je przenieść do niemiec ?
    Jak myślisz ile by kosztowała Fka pełne AC plus OC diesel EUR5 ?
    W Niemczech nie ma czegoś takiego, jak "pełne zniżki". Tutaj jest kilkadzieścia klas SF. Liczba za SF, np. SF-4 odpowiada ilości lat bezszkodowej jazdy. Do tego dochodzi ilość km rocznie, bo oni tutaj robią przelicznik i im więcej jeździsz, tym więcej trzeba płacić. Tak, jak wcześniej wspomnieli - można sobie wyliczyć na portalu check24.de, czy verivox.de w zakładce Kfz-Versicherung. Do tego tutaj jest sporo opcji ubezpieczenia, z czego najważniejsze:
    - AC z tzw. wolnym wyborem warsztatu, że jak przywalisz, to możesz albo wybrać kasę albo dać np. do BMW, bo oni mają swoje najtańsze warsztaty na umowie;
    - następnie rozszerzone zwierzęta - czyli dzikie mniejsze, niż pies (za mniejsze nie płacą, jak nie masz rozszerzonych), ptactwo i zwierzęta domowe, bo wychodzą z założenia, że domowe są ubezpieczone przez właścicieli.
    - deklarowany udział własny w odszkodowaniu, jak piszesz zero, to jest zawsze bardzo drogo.

Poza tym, najtaniej jest zawsze w listopadzie, bo do 30.11 można wypowiadać ubezpieczenia, które w większości firm są od 1.01.-31.12.

Na przykładzie moich danych - 4 lata ubezpieczenia w DE, zero szkód, małe miasto, 15.000km/rok, 730d F01, udział własny w AC 300€, wolny wybór warsztatu, rozszerzone zwierzęta: najtańsza oferta 1617,25EUR. Jak dam 0EUR udziału własnego, to stawka rośnie do 2463EUR. Do tego podatek dokładnie 341EUR.

Dla 750i dokładnie jest to 1448EUR i 2667EUR + 246EUR podatku.

Zaleta w Niemczech taka, że jak faktycznie przysadzisz, a BMW wystawi rachunek na >10.000EUR, to nikt nie dyskutuje i w pewnych przypadkach nawet nie polecą zniżki (np. za szybę, czy zwierzaka).

Z tą rejestracją w Czechach to ja bym się nie rozpędzał. Raz, to meldunek, a dwa to pewnie tam też nie jest tak tanio, jak się wszystkim wydaje. Poza tym, kto będzie co roku na przegląd do Czech jeździł. Możemy PiS-iorom podskoczyć ze swoim straszeniem.

Tak a propos ubezpieczeń... Kolega mi dzisiaj pisał, że podobno 80% rynku ubezpieczeń jest w rękach PZU, a PZU jest w większości państwowe. Te rzekome 10 lat na minusie to sranie w banie - reperują sobie budżet, nabijając przy tym nas w butelkę chrzanieniem o nierentowności, Ukraińcach, niskim PKB, które tworzą w większości "biedne" banki... Eh, szkoda gadać co się w tym kraju dzieje...
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 07-12-2016 o 19:58

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Dzis rozmawiałem ze znajomym byl u agenta niedawno i mu powiedział ze oc rosnie caly czas w każdym miesiącu są 4 podwyzki i do wiosny ubezpieczenia maja wzrosnąć jeszcze o 40% względem tego co jest teraz. Najniższe oc co mu zaoferował za poloneza 1.6 lpg (kupiony od dziadka, stan salonowy) to 1200zl - masakra!!!!!!! Jeszcze trocje a niedlugo znowu czeka nas powrót do starych czasów i znów autobus pociag albo rower wróci do łask a samochód będzie dobrem luksusowym... juz inny znajomy z pracy sprzedaje auto bo autobusy ma za darmo a oc dostał x2... dopiero sie zacznie. Tu na forum moze nie , ale sa ludzie ktorym naprawdę zacznie sie palic grunt pod nogami przez te podwyżki... swoja droga dla mnie jest to skandal. Mam 5 lat bezszkodowej jazdy, kierowca zawodowy , ostatnio płaciłem w maju 900 zl za calosc jak wbilem niedawno w internetowy kalkulator to wyszlo 1400za rok, to ile bedzie w maju? 2000 ??? Ciekaw jestem kiedy w ludziach cos pęknie...
    Ostatnio edytowane przez darekbb ; 09-12-2016 o 00:58

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez darekbb Zobacz posta
    Dzis rozmawiałem ze znajomym byl u agenta niedawno i mu powiedział ze oc rosnie caly czas w każdym miesiącu są 4 podwyzki i do wiosny ubezpieczenia maja wzrosnąć jeszcze o 40% względem tego co jest teraz. Najniższe oc co mu zaoferował za poloneza 1.6 lpg (kupiony od dziadka, stan salonowy) to 1200zl - masakra!!!!!!! Jeszcze trocje a niedlugo znowu czeka nas powrót do starych czasów i znów autobus pociag albo rower wróci do łask a samochód będzie dobrem luksusowym... juz inny znajomy z pracy sprzedaje auto bo autobusy ma za darmo a oc dostał x2... dopiero sie zacznie. Tu na forum moze nie , ale sa ludzie ktorym naprawdę zacznie sie palic grunt pod nogami przez te podwyżki... swoja droga dla mnie jest to skandal. Mam 5 lat bezszkodowej jazdy, kierowca zawodowy , ostatnio płaciłem w maju 900 zl za calosc jak wbilem niedawno w internetowy kalkulator to wyszlo 1400za rok, to ile bedzie w maju? 2000 ??? Ciekaw jestem kiedy w ludziach cos pęknie...
    W ludziach nigdy, dopiero jak wpływowym osobą w tym kraju coś zaczyna wadzić to potrafią skrzyknąc ludzi - bo mają na to fundusze i media za plecami . Inaczej niestety kiepsko to widzę. Kowalski z Kowalskim sie noe dogada. Juz słyszałem niejedną opinie zwykłych ludzi w stylu "jak kogoś nie stać to niech nie jeździ " To samo się tyczy akcyzy, ale jedynymi co protestują to handlarze i tez kiepsko im to idzie. A że handlarzy nikt nie lubi to też i kowalski ma to w dupie.

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    A jak ktos mieszka na wsi i musi autem do pracy jeździć bo PKSy po likwidowanie a busy jeżdżą tylko wtedy kiedy frekwencja jest wystarczaja? To co ma na rowerek przy -20?

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez darekbb Zobacz posta
    A jak ktos mieszka na wsi i musi autem do pracy jeździć bo PKSy po likwidowanie a busy jeżdżą tylko wtedy kiedy frekwencja jest wystarczaja? To co ma na rowerek przy -20?
    Ale tj bezydyskusyjne jak dla mnie, prl gdzie auto było luksusem dawno się skończył, żyjemy w XXI w i auto powinno być dla każdego. Świat się kręci coraz szybciej, nie da się jak kiedyś ogarnąć codzienności autobusem czy tramwajem..

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Ale tj bezydyskusyjne jak dla mnie, prl gdzie auto było luksusem dawno się skończył, żyjemy w XXI w i auto powinno być dla każdego. Świat się kręci coraz szybciej, nie da się jak kiedyś ogarnąć codzienności autobusem czy tramwajem..
    Świat się kręci coraz szybciej, aż ktoś naciśnie przycisk "STOP" (czy jakoś tak) i zaczniemy od nowa :D

Początkujący Użytkownik Awatar scott
    BMW
    e39 540i 6gang e36 325 cabrio E39 540iA E65 745
    xxxxxxxxxxx edit by ADMIN

p.s. masz ochotę na reklamę na forum - napisz do mnie PW.
    Ostatnio edytowane przez Sebek ; 09-12-2016 o 14:58