damned1 X2..
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
damned1 X2..
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Bo rzeczywiście przy W220 czy W215 trzeba się mocno postarać aby przy 50tyś ściorać kierownice i fotel...Wręcz jest to niemożliwe.To nie jest nowa 5er z tekturową skórzaną tapicerką.
Sąsiad ma passata, 99r 100tyś, ma od nowości. Pożyczył kumplowi na wczasy, a ten parkowal na plazy i jak wrócił to auto po sufit w piasku. Nie muszę Ci mówić przy właściwościach ściernych piasku o ile się auto wizualnie postarzało.
No i co w związku z tym?Takie coś się sprząta,a nie bierze piach w garść i szura po tapicerce.
Po takim przebiegu tapicerka może być brudna,bardzo brudna,ale nie wytarta i zniszczona.Akurat interesuje się takimi rzeczami i miałem przyjemność/nieprzyjemnośc czyścić i odnawiać wnętrza.W przypadku tak starego auta tapicerka ma slady zuzycia przy około 200tyś obojętnie czy ktoś ją pielęgnował czy nie.Jeśli skóra jest zniszczona,spękana to ewidentnie była narażona na działanie np wody.W normalny sposób nie da się zniszczyć w szybki sposób tego materiału.
Możesz sobie pisać co chcesz,ale ja mam swoje zdanie.
A jeśli jest jednak tak jak piszesz...To nie chciałbym takiego auta nawet za 15 tyś zł,tego typu zniszczenia dają jakiś obraz na ogólny stan auta i podejście pierwszego właściciela do eksploatacji auta.
Ostatnio edytowane przez impex ; 19-01-2017 o 11:45
@Zbichu jesteś zuch. Trzeba jakoś se radzić....co nie ?
Też już słyszałem o takich akcjach, klient nie wierzył w niski przebieg i potem sprzedali mu to samo auto tylko z popchniętym do przody :D Aż się wierzyć nie chce, ale tacy są ludzie.
W trakcie wymiany licznika w Audi wyszło, ze była cofnięta o 30 parę tys. km. Przywróciłem ją do właściwego przebiegu. Zastanawiałem się po co ktoś cofał licznik o zaledwie 30 tkm. i doszedłem do wniosku, że handlarz sprowadził ją z przebiegiem ledwie ponad 200 tys., a po cofnięciu wyglądało to zupełnie inaczej bo była jedynka z przodu.