Witam wszystkich,
Od jakiegoś czasu nasila się w moim aucie problem z luzami na kierownicy i uczuciem pływania. Słychać też stuki ale nie potrafię określić w jakim momencie słychać to głuche stukanie. Czasem jak przednie koła zjeżdżają z progu zwalniającego i chwile po zjeździe coś stuknie, czasem na lekkich nierównościach stuka z dosyć dużą częstotliwością a czasem na większych dziurach nic się nie dzieje.
Słychać też jakieś puknięcia jak na postoju rusza się kierownicą szybko lewo-prawo.
Wymieniłem już pompę wspomagania bo buczała i dałem się namówić na "nową" regenerowaną firmy Lauber - po jednym dniu znowu buczy. Zastanawia mnie czy może to mieć jakieś znaczenie w tym przypadku.
Jeśli chodzi o objawy opisane na początku - co to może być? Mechanik mówi że skręcił śrubę do kasowania luzu o pół obrotu i chyba nic to nie dało. Nie chciałbym szukać w ciemno i wolałbym wiedzieć coś więcej zanim oddam komuś auto do naprawy tego.
Swoją drogą - czy ktoś jest w stanie polecić dobrego mechanika który będzie się znał na tych autach w Krakowie? Jak narazie miałem same nieprzyjemności i muszę jeździć prawie 200 km do rodzinnej miejscowości żeby cokolwiek robić.