Dzięki bardzo za miłe powitanie,

Szczerze to rozważałem 730d , 735i oraz 740i. Po S8 nie boję się dużych silników, jednak nie miałem jeszcze okazji poczytać o awaryjności i ewentualnych kosztach.

Najchętniej brałbym tego pierwszego, ale jak trafi się jakaś fajna benzyna bez gazowni to chętnie wezmę. Wychodzę z zasady, że ważny jest dla mnie stan mechaniczny auta, więc to co będzie w najlepszym stanie to wezmę - oczywiście w automacie :)

Środek to najmniejszy problem, bo zawsze można doposażyć, ale na pewno nie morski/niebieski hehe. Czarny, siwy lub beżowy. Bardzo podoba mi się kierownica od M pakietu więc jak będzie takowa to też super a jak nie to się dorzuci ;)

Zależy mi na srebrnym kolorze - w limo widzę tylko taki , czarny jakoś mi nie podchodzi.

Jeżeli chodzi o dodatki to każda była chyba na zamówienie więc każda kryje różne opcje - zobaczymy co się trafi.

Po zakupie podstawowe wymiany płynów i filtrów + ewentualne wymiany innych części eksploatacyjnych, na które będę przygotowany.

No, a potem powoli zabawy z zawieszeniem, kołami, lampami, detajlingi i te sprawy hehe