Wygląda, że jedna cewka padaka - dziwne, że komp nic nie mówi hm, no ale jutro będą to ogarne i dam znać ;)
Janku a tą przepływkę odpiąłeś ???? M52B28 pięknie pracuje z odpiętą przepływką. Możesz spokojnie odpinać i jak będzie poprawnie pracował to masz winowajcę.
Kiedyś zerkałem i jak dobrze pamiętam to wiem, że przygasał. Zmienię jutro cewkę i zobacze jeszcze raz co i jak :)
Silnik wyłaczony,odpinasz MAFa ,zapalasz motor i jazda.
Jak by zapłon wypadał to musi być error zapisany z tego tytułu ale jak przepływka podaje błedne dane które de facto są gorsze niż ich całkowity brak to błędu z tego tytułu na pewno nie będzie.
Mi cewka nie działa jedna - i błedy nie zawsze się pojawiają.
To daj jutro znać jak ją podmienisz.
Jak juz będzie ok to odepnij i tak przepływkę i się przejedź . Daj znać czy lepiej z podpiętą czy z odpiętą .
Spróbuj zaślepić egr'a :D a tak serio to też bym obstawiał cewke.l
OK a więc wyszło, że padnięta cewka. Wymieniłem i chodzi ok ale nadal coś brak, patrze a tu błąd Nockwellen geber hmm no to tel do kumpla i mówi, że rozrząd, no ok dzisiaj wpadł, blokady, no i fakt, minimalnie ale jednak. No to ustawił jak trzeba i auto jeździ o niebo lepiej, ale bład nadal jest hmm
Ok wreszcie temat zakończony. Zmieniłem moduł silnika (miałem dwa akurat ) i zero błędów. Chodzi równiusio :) Wielka radość nastała :)