a skąd i jakie zasilanie do logitecha?
i jak z regulacją głośności?
a skąd i jakie zasilanie do logitecha?
i jak z regulacją głośności?
BM23 To model radia jaki mam w samochodzie. Z niego mam wyprowadzone kable RCA. Kablami RCA Podłączam do Logitecha. Przyciskiem MODE wybieram TAPE. Paruję telefon odpalam muzykę i hula.
Kurde a już myślałem że coś z tym bluetooth : D
Regulacja głośności z kierownicy, Zasilanie jest 5V 1A każda ładowarka samochodowa taki prąd generuje
widzisz, pytam o szczegóły tego logitecha, bo też go testowałem w aucie (w dwóch mówiąc konkretnie) i za kazdym razem słychać (niby cicho, ale jesdnak) jakieś artefakty dziwne. takie cyknięcia, nie szumy, ale jednak coś co cały czas jest. pochodiz to ewidentnie z modułu Bluetooth, bo zależy czy np jest sparowany, czy tez nie, to zmienia się "rodzaj" cyknięć.
jak np akurat masz sparowane z telefonem, i nic nie gra (bo np masz pause) a radio jest na normalnym poziomie głośności, to z głośników masz faktycznie CISZĘ?
no i jeszcze coś mnie interesuje - skoro ma sz to podłączone jako TAPE, to w magnetofonie masz kasetę?
U mnie jest trochę ciszej niż stacje radiowe, płyta CD. Artefaktów cyknięć nie mam. Wiadomo jak jest poziom głośności wyższy to i szumy będą. Niestety tak mamy skonstruowane radia, nie ta era na AUX-a. Mam podłączone przez TAPE. W środku odtwarzacza wciśnięte jakby kaseta była plus odłączone silniczki żeby nie wkurzało...
no ciekawi mie tez to co napisałeś o silniczkach. też odłaczałem silniczki zeby nie było słychać ciągłego rzężenia mechanizmu kasety.
jednak kiedy odłączyłem silnik, to układ monitorujący obroty kasety na około 3-5 sekundach wywala TAPE ERROR i przełącza na poprzednie źródło sygnału - czyli np radio albo CD.
musiałem dodać układ oszukujący, taki impulsator - bez tego lipa. nie masz takiego zachowania w swoim ?
Z tego co pamiętam to na pewno nic nie dokładałem. Ewentualnie zwierałem jakiś przełącznik w samym napędzie kasety. Było to na początku jak sprowadziłem auto więc ciężko mi jest teraz przypomnieć, ale nie było to skomplikowane i pomagałem sobie jakimś tutorialem chyba na bimmerforums
Mnie zastanawia to, że jeszcze nikt nie stworzył czegoś co po prostu podpina się pod zmieniarkę czy w inne miejsca i działa.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms