Dla tych którym s³uchawka bezprzewodowa Siemens BIT II nie koduje siê lub zmienili s³uchawkê na inn± u¿ywan± podajê instrukcje parowania s³uchawki z modu³em GSM Siemens w baga¿niku.

W pierwszej kolejno¶ci pod³±czamy inpe i wchodzimy w modu³ telefonu
- F6 Activate i tam bêd± dwie opcje "Log off" lub "Log on" ale do tego wrócimy pó¼niej.

1. Bierzemy s³uchawkê z szufladki do rêki i j± wy³±czamy je¶li jest w³±czona
2. Trzymaj±c wci¶niête klawisze 1, 4, 7 w³±czamy s³uchawkê a nastêpnie wpisujemy kod 78728 co pozwoli nam na wej¶cie w menu serwisowe
3. Szukamy pozycji z menu "abmelden" w celu wylogowania s³uchawki i zatwierdzamy t± pozycjê (s±dzê ¿e to czy¶ci w pamiêci s³uchawki informacje na temat modu³u z którym ma siê ³±czyæ)
4. Wy³±czamy sluchawkê
5. W³±czamy s³uchawkê i s³uchawka powinna poprosiæ nas o potwierdzenie próby logowania po podaniu kodu. U mnie zadzia³a³ kod "0000"

W chwili kiedy s³uchawka szuka bazy wracamy do inpy i wybieramy opcje "Log off" a nastêpnie "Log on".
U mnie to zadzia³a³o i s³uchawka po³±czy³a siê z baz± i wszystko dzia³a.

A tutaj info zaczerpniête z innego forum dotycz±ce E38, E39:

Powtarzamy wy¿ej opisan± operacje dla s³uchawki 1-5 a nastêpnie

"Zap³on na "0" prze³±cznik w podstawce s³uchawki ( bazie) na "1"
Przekrêcamy kluczyk na pozycjê "1" i liczymy 15s tyle czekamy
Nastêpnie w³±czamy zap³on pozycja kluczyka"2" na czas 8s i w czasie tych 8 sekund nale¿y prze³±czyæ w podstawce (bazie) prze³±cznik z "1" na "0" i znowu na "1"ale na czas 2s
Kiedy skoñczymy liczyæ do 8 cofamy kluczyk z zap³onu "2" na pozycjê "1" i w s³uchawce wklepujemy "0000" - u mnie nie by³o konieczno¶ci wpisywania zer bo zameldowa³a siê z automatu, ale podaje bo mo¿e kto¶ bêdzie mia³ tak± potrzebê.

Wa¿na uwaga co do czasu ca³a procedura ma siê zamkn±æ w 15s + 8s i do tego radzê u¿yæ jakiego¶ stopera bo mi osobi¶cie nie uda³o siê zrobiæ licz±c w pamiêci"