Sprawdz gdzie masz mala rezystancje i tam podlacz kable od grzania. Do dwoch pozostalych podlacz pozostale.
Sprawdz gdzie masz mala rezystancje i tam podlacz kable od grzania. Do dwoch pozostalych podlacz pozostale.
Dzięki kolego,znalazłem omy,tylko te złączki do skręcania kabli są do wyrzucenia,nie było przejdcia i dlatego silnik mi wariował,jutro kupie na zatrzaski klamry i powinno być w porządku,dziękuje i pozdrawiam za pomoc.
Kup sobie kawałek cyny, dobrą pastę do lutowania stali nierdzewnej (mocno żrącą) koszulkę termokurczliwą i lutownice na co najmniej 75W lepsza jest 100W.
Nie kombinuj nic z zaciskami bo zaśniedzieją.
Ps. Jak już będziesz siedział pod autem przy tych sondach to sprawdź jakie masz dokładnie napięcia na przewodach sygnałowych do DME - byłbym Ci wdzięczny za taką informacje. Dodam tylko że ja miałem 0,45 V na prawej i 0,55 V na lewej sondzie. Sprawdź czy u Ciebie jest podobnie. Napięcie oczywiście na zgaszonym silniku ale na włączonym zapłonie.
Ostatnio edytowane przez Sanndman ; 22-11-2016 o 19:01
Witam,kolego założyłem już kable polutowałem,założyłem zaciski,terme i odpaliłem,nie te auto,równa praca silnika,a teraz dme nie sprawdzałem,poskładałem wszystko i nie pomyślałem żeby to sprawdzić,jutro wejdze pod auto i to sprawdze.