-
Zaawansowany Użytkownik
Podjalem juz decyzje o dalszym kierunku mojego audio.
Komponenty:
Glosniki: Infinity 6520scs (160mm) [przod]
Wzmacniacz: Blaupunkt GTA460
Kable glosnikowe: 2x 2,5mm2
Kable sygnalowe: Dietz, SinusLine
Kable pradowe: Dietz 20mm2
Adapter Hipower->RCA: SinusLine
Komponenty, ktore wybralem sa celowo tak dobrane abym mial mozliwosc pozniejszej modyfikacji naglosnienia.
Glosniki 160mm beda zamontowane na plycie MDF, drzwi dokladnie wygluszone. Wzmacniacz narazie musi byc jaki jest, na lepszy brakuje funduszy. Okablowanie specjalnie klade "lepsze" aby w przyslosci miec mozliwosc zmiany wzmacniacza. Na poczatku kupilem adapter na RCA aby przejac sygnal z wyjscia radia. Mam zapasowe radio, w ktorym bede chcial wyprowadzic wyjscie przed wzmacniaczem radiowym. Wzmacniacz jest 4 kanalowy, co pozwoli kontrolowac przednie i tylne kanaly - dlatego tez 2x kable RCA. Do wzmacniacza beda podlaczone przednie i tylne glosniki, w przyszlosci zmienie tylne glosniki + wygluszenie drzwi lub przeznacze tylne kanaly na subwoofer (to sie okaze po testach jakie chce przeprowadzic z pozyczona skrzynka po zainstalwoaniu wzmacniacza).
Wiekszosc tych elementow juz posiadam, pozostalo mi znalezc plyte MDF (moze ktos wie gdzie w Wawie?) oraz maty wygluszajace. Moze w ten weekend znajde czas na okablowanie oraz podlaczenie wzmacniacza.
Uprawnienia umieszczania postów