Myślę, że takie "uszczypliwości" niewiele wnoszą do tematu.
Faktem jest, że sprzęt to jest jedno, cena sprzętu drugie, a umiejętności operatora to już zupełnie odrębna kwestia.
Nie ma tylko co rozważać kto tu jest winny. Jeśli na desce nie ma żadnych błędów, to komunikacja teoretycznie powinna być możliwa
Ostatnio edytowane przez cursor ; 18-11-2016 o 12:55
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Gearbox functions impaired. Possible risk of gearbox failure.
Taki błąd mi wyświetla
Draiving stability could be affected when accelerating And cornenig. A to jest drugi błąd co wyslewiets w aucie
Moim zdaniem to należałoby kompleksowo sprawdzić błędy we wszystkich sterownikach, bo może któryś coś podpowiedzieć.
Obecnie walczę z E65 gdzie migają biegi na liczniku, świeci ABS, DSC oraz ręczny.
Brak komunikacji ze sterownikiem silnika, skrzyni, ABS/DSC oraz ręcznym.
Coś blokuje linię PT-CAN, po której wszystkie wspomniane się komunikują.
Dlatego przydałaby się diagnoza także pozostałych modułów co tam są za błędy
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Możliwe ze jest cos z modułem ?
Jeden elektromechanik mowil
Mi ze moze moduł nie dawać sygnału na skrzynie dlatego jest błąd i nie ma komunikacji ze skrzynia.
Jedyny sygnał, który idzie na skrzynie to Wake-Up z modułu CAS. To coś w rodzaju "REMOTE" do wzmacniacza samochodowego.
Nic ponadto nie ma.
Podstawa to porządna diagnostyka całego samochodu i analiza błędów w pozostałych sterownikach
Henry Ford
Cursor a ty skąd jestes ? Moze jak mieszkasz gdzieś blisko mnie to bym sie z toba umówił na podpięcie i sprawdzenie tego ?