Zamierzam w przyszłym tygodniu zabrać się za tuleje tylnego wahacza. Potrzebuję do tego specjalnego przyrządu. Czy może mi ktoś podpowiedzieć, jakie średnice powinny mieć rurki tego przyrządu?
Zamierzam w przyszłym tygodniu zabrać się za tuleje tylnego wahacza. Potrzebuję do tego specjalnego przyrządu. Czy może mi ktoś podpowiedzieć, jakie średnice powinny mieć rurki tego przyrządu?
Ostatnio edytowane przez trajano ; 09-11-2016 o 07:49
Jedna rurka minimalnie mniejsza od srednicy tulejki druga rurka minimalnie wieksza od srednicy tulejki. Zapewne tulejki juz masz wiec zmierz i masz wymiary.
No właśnie tulei jeszcze nie mam w ręku. A chciałbym już sobie ten przyrząd przygotować.
Długość: 67,3 mm
Średnica zewnętrzna: 57,1 mm
Średnica wewnętrzna: 16,2 mm
Nr: 13307 01
Serdecznie dziękuję :-) dopytam tylko, bo na zdjęciu zamieściłem te tylne tuleje, a wymieniam tę "pływającą" od strony tarczy. Czy te wymiary są tej "pływającej"?
Ostatnio edytowane przez trajano ; 09-11-2016 o 10:44
To powinny byc wymiary tuleji pływającej.
Pamiętaj jednak że tuleja ma kołnierz od jednej strony. I do wycisnięcia jej będziesz potrzebował rury o wiekszej średnicy. Proponuję więc abyś dopasowal sobie rurki do tuleji którą bedziesz trzymał w ręku. Pozatym zwykła stal tu nic nie da, rozglądnij się za jakimś twardszym materiałem.
O kurcze. A jaki materiał polecasz? Myślałem o zwykłych rurkach wodnych z ocynku.
Moze na raz starczy ci zwykla rura, ale jesli chcesz tego uzywac czesciej to stal hartowana bedzie cenowo optymalnym rozwiazaniem. Do tego zaopatrz sie w konkretna srube i nakretki o twardosci conajmniej 10.2 bo zwykla sruba o twardosci 8.8 tego nie udzwignie.
Nie bez powodu sciagacze sa taki drogie.