Prace z rozszyfrowaniem elektryki trwają, póki co tak wygląda rozwój.
PS. Tak, mam memo-borda na laptopie ;)
- przekaźnik K4 trzeba o tyle zmodyfikować, by zasilanie przenieść na pin 86b przekaźnika, i połączyć diodą w kierunku pinu 86, do którego doprowadzamy sygnał +12V z sterownika webasto
(np. ten sam sygnał, który uruchamia webasto, jak w przypadku BW50)
- samo OBC może reagować na obciążenie cewką przekaźnika dodatkowego (w celu aktywacji opcji wentylacji zamiast stopera), przekaźnik dodatkowy z jednej strony wpięty na stałe do +12V z bezpiecznika F20, druga strona cewki do 21 pinu OBC złącza x501 (przewód czarny - biało - żółty). od razu powiem, że ma na celu włączenie tylko przewietrzania kabiny, a nie zarządzanie Grzanie/wentylacja.
- moduł IHKA, tu się zaczyna ciekawiej, w kostce x612 przewód Zielony z białym paskiem (Pin 17) przecinamy i wstawiamy diodę półprzewodnikową w kierunku modułu, oraz drugą diodę w tym samym kierunku (Do IHKA) do którego doprowadzamy sygnał +12V z sterownika Webasto (ten sam co aktywuje Webasto nasze).
- Drugi manewr z modułem IHKA jest na kostce x682 i tam trzeba wstawić między Pin 1(szaro - zielony) oraz Pin 2(szaro niebieski) diodę półprzewodnikową z przekaźnikiem. kierunek przewodzenia diody 1 -> 2, przekaźnik w szeregu na zasadzie zwieracza. cewka przekaźnika na stałe do masy, oraz +12V z sterownika webasto (aktywującego webasto).

Z tego co doczytałem się w dokumentacjach rozrzuconych po necie, to elektrozaworki sterujące nagrzewnicą NIE będą sterowane w trybie wentylacji, ale raczej zależy nam na rozmrożonej szybie i cieple w samochodzie w te 20-30 minut od aktywacji piecyka, bardziej niż na zadaniu mu jakieś konkretnej temperatury... Przynajmniej jeśli o mnie chodzi. Choć z ciekawości i tak poszukam jak to uruchomić w sposób prawidłowy ;)
Wybaczcie liczne powtórzenia, nawet kot ma dosyć papierkologi, bo nie pozwalam mu spać na wydrukach ;)