Ktoś robił w swoim aucie moda z podmianą kolektorów? Jak z momentem na dole i jakie ogólnie wrażenia? Mam kolektor ale zastanawiam się czy jest sens przekładać.
Ktoś robił w swoim aucie moda z podmianą kolektorów? Jak z momentem na dole i jakie ogólnie wrażenia? Mam kolektor ale zastanawiam się czy jest sens przekładać.
Przy kolektorze z M60 moment powinien sie przesunac w gore ze wzgledu na krotsze rury ssace.
W takim razie mam pytanie, (pewnie dla Was banał)... czy M60B40 i M62B44, to nie jest aby ten sam kolektor ssący? Z ETK wychodzi mi, że tak (11 61 1 729 528).
Na innym forum w podobnym temacie tego nie doczytałem.
Natomiast doczytałem, że trzeba szukać gratów od x5 4.8is, aby skutecznie poczuć moc.
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
To jest ten sam kolektor, i w M60/2 i M62. Zmieniałem kolektor w M60/1 na wersję z 4.0 i wydaje mi się że tylko w takim przypadku, taka zmiana ma sens. Kolektor ma większe "szersze" kanały co w porównaniu z 3.0 daje jakąś tam różnicę - oczywiście mocy i momentu nie odczułem. Auto trzeba byłoby wsadzić na rolki przed i po takiej modyfikacji być może wtedy znalibyśmy szczegóły.
Pozdrawiam.