Cytat Zamieszczone przez miglanc153 Zobacz posta
Warsztat w ie mam mechanika elektronika chip tuning itp. pracuje jeden człowiek i ja.jedny argument za zjazdem to taki te że jednak ciągnie do Polski z drógiej strony jak mam sobie na własne życzenie zrypać standardy zyciowe to jednak się zastanowie możę nadejdą lepsze czasy w naszym Pieknym kraju.
Warto może rzweczywiście od kogoś przejąć jakieś miejsce i je wyremontować, najlepiej takie gdzie był warsztat aby część papierologi mieć z głowy.
Za granicą pewnie też nie jest latwo ale za to urzędy są przychylne, chociaż w PL to sobie na dziko coś tam zawsze porobisz a np w de juz gorzej.
Co do pracowników to jak koledzy powyżej pisali, myślę że wiele da się przełknąć, nawet chorą skarbówkę i upierdliwych klientów ale jak jeszcze nie potrafisz sam lub nie masz dobrego speca do pracy to leżysz. Dobrych mechaników w pl juz prawie nie ma, Ci co coś potrafili wyjechali i zarabiają na zachodzie fajną kasę lub otworzyli swoje biznesy i zwariowali z nadmiaru klientów i albo kroją albo kroją i totalnie nie ogarniają terminów.