Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: budowa warszatu samochodowego

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Przemyśl kolego baaardzo dobrze ten pomysł, żeby się nie okazało że wsio co zarobiłeś na obczyźnie pójdzie w nieudaną inwestycję. Warsztat to owszem dobry biznes, ale znaleźć dobrego mechanika, elektromechanika itd to już trudne zadanie. Dobry mechanik jak nie dostanie tygodniowo min 1000,- to robić nie będzie, a tańszy/słaby fachowiec może Cię narazić na darmowe poprawki, co za tym idzie dokładanie do interesu. Piszesz, że mieszkasz w małej mieścinie, pytanie czy zarobisz tam na utrzymanie warsztatu, pracowników i czy Ci coś jeszcze zostanie.

Kolega @Bingo dobrze napisał, papierologia i urzędasy na samym początku dadzą Ci tak popalić, że będziesz żałował na samą myśl. Nawet jak bez większych problemów przebrniesz przez wszystkie formalności i po kilku - kilkunasatu miesiącach staniesz dumny przed swoim funkiel nowym warsztatem, zostanie Ci dalej problem o którym wcześniej pisałem - dobrzy fachowcy i stali klienci - a w małej mieścinie tylko na stałych bywalców możesz liczyć. Jak już sobie renomę wyrobisz to pewnie będą i z daleka przyjeżdżać, ale na to trzeba czasu. A zanim zaczniesz zarabiać może być tak, że będziesz musiał zamknąć bo na koszty braknie.

Wiem co piszę, od początku roku przerobiliśmy 3 blacharzy, lakiernika i niezliczoną ilość mechaników 'fachofcuf" którzy mówili, że wsio się zrobi a potem wykładali się na banałach. Zostaw takiego samego na warsztacie, to zamiast mózgu będzie używał 'trytytek" i 10kg młota do wszystkiego co się da, a później poprawki, poprawki i jeszcze raz poprawki.

Tak czy siak 3mam kciuki za powodzenie inwestycji.

Cytat Zamieszczone przez Franco750 Zobacz posta
    a ja przypominam ze to off topic i to wlasiciel tematu decyduje o czym chce dyskutowac w swoim temacie
    Jak chcesz o CZYMŚ pisać, to załóż właśnie w TYM dziale wątek o TYM, a nie GŁUPIO się tłumacz że jest w dziale off topic. Wątek i dział to 2 różne rzeczy.
    Ale co tu wymagać, jak ortografia to problem....
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 06-11-2016 o 23:43
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion