Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Wątek: Jakie zmiany w imporcie aut od 2017 roku.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Ale nikomu niczego nie można zabraniać, jak chce to niech kupuję co mu się podoba. Jedyne czy można by się zająć to kontrolą na stacjach diagnostycznych, ale to i tak zawsze się obejdzie, przynajmniej do czasu aż Kowalskiego będzie po prostu stać na naprawy !
    Niby masz rację, ale ja mam już dość jak te 10+ letnie diesle walą mi sadzą po szybie. Też mam diesla, który ma 24 lata i wstyd by mi było jakby tak ładował kierowcy za mną. Wczoraj na trasie siekierkowskiej kobicie odpadło koło to ledwo auta zdołały na boki pouciekać. Zatrzymałem się i pytam co się stało, a ona, że coś waliło, no ale przecież auto jechało.

Stacje diagnostyczne są fikcją. Skoro ludzie nie mogą po dobroci to trzeba ich batem. Ja jestem za tym, będzie czyściej i bezpieczniej. Jak mieszkałem w stanach to mi gość odrzucił auto na badaniu technicznym, za nieszczelną uszczelkę korka wlewu paliwa. Normalnie korek wlewu paliwa i oleju zdejmowali i wrzucali na maszynę, żeby sprawdzić szczelność. To było dobre 10 lat temu.

Ja uważam, że Kowalskiego nigdy nie będzie stać na naprawy, bo zawsze będzie mierzył ponad swoje siły. A jak stać, to patrz mój post wyżej, twierdzi, że się nie opłaca. Suma summarum, auto jest w stanie słabym.

Natomiast wiem, że są wyjątki od tej reguły i bardzo się z tego cieszę.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 04-12-2016 o 19:05
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    No jak ta baba z kołem - ludzi nie zmienisz, a im mniej aut sprowadzonych tym więcej krajowych trypli .. będzie jeszcze gorzej . Auta będą w coraz gorszym stanie bo nie będą ich zastępować lepsze od bogatszych sąsiadów którzy mniej żałują kasy na naprawy. Już pominę, że na wielu Tuv wymusza.
    Kowalskiego nie zmusisz batem do kupna nowej fury bo go zwyczajnie na to nie stać. To że auta kopcą to wina właścicieli którzy mają to w dupie, stacji diagnostycznych, ale powtórzę przede wszystkim braku kasy. Jak człowiek będzie miał pieniądze na naprawy, a stacja diagnostyczna zmusi go do naprawy to wtedy będzie czyściej i bezpieczniej. Ale blokady to nic więcej jak walka z problemem od dupy strony. Pamiętam jak auta wyglądały w latach 90, pamiętam jak po wejściu do uni ludzią otworzył się dostęp do lepszych z zachodu i pamietam jakie wraki sprzedawali - NASZE KRAJOWE wraki.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Muszę się akurat podpisać pod tym co Bartek napisał.
    Jeszcze mogli by się faktycznie wziąć za te pseudo-przeglądy na tych pseudo-stacjach diagnostycznych.
    Nienawidzę tych srających diesli i kopcących olejem starych opli ,zgnitych na potęgę matizów i innych tego typu wynalazków. Przyjedzie taki i na parkingu jak wysiada to specjalnie jeszcze drzwiami w sąsiednie auto przywali.
    Polska to chyba taki kraj ,że tylko batem ludziom do głowy tylko wchodzi.

BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Muszę się akurat podpisać pod tym co Bartek napisał.
    Jeszcze mogli by się faktycznie wziąć za te pseudo-przeglądy na tych pseudo-stacjach diagnostycznych.
    Nienawidzę tych srających diesli i kopcących olejem starych opli ,zgnitych na potęgę matizów i innych tego typu wynalazków. Przyjedzie taki i na parkingu jak wysiada to specjalnie jeszcze drzwiami w sąsiednie auto przywali.
    Polska to chyba taki kraj ,że tylko batem ludziom do głowy tylko wchodzi.
    Ale Matizy to raczej krajówki :)
    Ale przeczytaj dokładnie co napisalem.

BMW
    BRAK
    Krajówki ,krajówki Janku ale dążyłem do tego ,że jakby nasz przegląd w PL był taki jak TUV w De to bym takieko gów.a na drodze i na parkingach nie widział.

BMW
    740xd f01
    No masz świętą racje :) Ale wiesz, postaw się w sytuacji tych których nie stać a na prawdę muszą jeździć autem i składają je jak mogą. Ja jestem świadomo patologi osób która zwyczajnie mają to gdzieś, ale każde blokady to od dupy strony - dajcie zarabiać ludziom a więszość tego typu problemów sama się rozwiąże .
    Im mniejsze podatki tym mniejsza szara strefa i mniej kombinowania ...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    skończy się sprowadzanie starych wielkich bmw za 2k euro co akurat pochwalam

beda sprowadzac za 1500 euro i polowa nowej akcyzy obciaza tej kupujacego... to oczywiste
    auta beda jeszcze gorsze

przykladowo, jak akcyza to 10tys pln za 4l + (uwzgledniajac ten wskaznik wiekowy) to

jesli teraz powiedzmy jakies bmw kosztuje 25 tysiecy
    to nie ma sily, handlarze beda musieli rozlozyc akcyze i na kupujacego i zabrac polowe sprzedajacemu (czyli poszukac tanszego gorszego)
    i tez samemu troche zejsc z marzy

teraz kupuja za 19scie, sprzedaja za 25, doliczaja jakas smieszna akcyze 1000zl i 4 tys zysk

to jak beda mieli zaplacic nowa akcyze 10 tys, to kupia za 16scie (wiekszy przebieg, nie np 2002 ale 2000rok, + nowa akcyza 10tys + marza 4 tysiace, razem 30tysiecy

tak bedzie, bo jak moze byc inaczej??? :) to oczywiste, stan tych aut spadnie a cena wzrosnie

wypadkowa cena zatrzyma sie gdzies w polowie

sumarycznie, stan polskiej motoryzacji sie pogorszy
    bo niestety wiekszosci nie stac na najtanszego nowego czy tam 2 letniego hundaja za 40tys (przykladowo)
    a do kraju bedzie sie sprowadzac auta gorsze
    Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 04-12-2016 o 23:22

BMW
    BRAK
    @Aldik ,tak,ale powiem Ci ze na przykład górnicy u nas mają fajne,drogie auto w garażu i se go szanują a takie gówniane matizy,tica i inne ciu.stwa uzywają na co dzień bo pod kopalnią obijają. Oni robią to samo jak staje na parkingu np pod sklepem.
    Ja wiem ,że sa tacy co na prawde ich nie stać na lepsze auto i mają tylko takiego złomka ale czy to ich zwalnia z odpowiedzialności za to ,że stwarzają zagrożenie na drodze sobie,Tobie i każdemu innemu uczestnikowi drogi włącznie z pieszymi ? Powiem Ci wiecej ,że właśnie przez takie pieczki które wyrządzają masę szkód płacimy coraz większe ubezpieczenia.

Początkujący Użytkownik Awatar LOCHA88
    BMW
    7
    Cytat Zamieszczone przez Franco750 Zobacz posta
    beda sprowadzac za 1500 euro i polowa nowej akcyzy obciaza tej kupujacego... to oczywiste
    auta beda jeszcze gorsze

przykladowo, jak akcyza to 2300 euro za 4l + (uwzgledniajac ten wskaznik wiekowy) to

jesli teraz powiedzmy jakies bmw kosztuje 25 tysiecy
    to nie ma sily, handlarze beda musieli rozlozyc akcyze i na kupujacego i zabrac polowe sprzedajacemu (czyli poszukac tanszego gorszego)
    i tez samemu troche zejsc z marzy

teraz kupuja za 19scie, sprzedaja za 25, doliczaja jakas smieszna akcyze 1000zl

to jak beda mieli zaplacic nowa akcyze 10 tys, to kupia za 16scie (wiekszy przebieg, nie np 2002 ale 2000rok, + nowa akcyza 10tys + marza 4 tysiace, razem 30tysiecy

tak bedzie, bo jak moze byc inaczej??? :) to oczywiste, stan tych aut spadnie a cena wzrosnie

wypadkowa cena zatrzyma sie gdzies w polowie

sumarycznie, stan polskiej motoryzacji sie pogorszy
    bo niestety wiekszosci nie stac na najtanszego nowego czy tam 2 letniego hundaja za 40tys (przykladowo)
    a do kraju bedzie sie sprowadzac auta gorsze

Cześć, do Polski w 90% są sprowadzane te najtańśze czyli najgorsze i nie chodzi tu o powypadkowość tylko o zużycie mechaniczne. A dlatego tak jest bo ludzie to kupują odpicowane zajezdnie i tyle...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600
    no tak, to oczywiste ze najtansze, teraz beda musieli kombinowac zeby bylo jeszcze taniej
    i rozlozyc tez czesc akcyzy na kupujacego
    wiec nie ma sily, ceny wzrosna

za e38 nie +10tys, ale z +6, tyle ze te auta beda jeszcze bardziej wypadkowe i zajezdzone
    przy takiej wysokiej akcyzie duzo wiecej bitkow bedzie zeby sie wyrobic z akcyza i beda je latac z nieakcyzowych czesci

wymienic blotnik, wymienic drzwi, prysnac, fotele wymienic
    teraz sie srednio to oplaca przy najtanszych autach, lepiej spowadzic ladny egzemplarz
    ale przy takiej akcyzieee.... bitki sa tanie, bo wiadomo ze u niemcow robota droga
    tylko takie nam zostana

znow sie cofniemy w rozwoju motoryzacji i zmaiast ladnie utrzymanymi egzempalrzami bedziemy jezdzic za drozej i gorzej

no ale tak to w polsce jest ze wszystkim
    Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 04-12-2016 o 23:35