Najbardziej boli to, że cały czas Szczuki ludzi obniżeniem akcyzy na auta pow. 2 litrów pojemności, a ostatecznie chcą podnieść akcyzę pod niebo, dając ulgę bogatym, a zabierając kasę biedniejszym.
Najbardziej boli to, że cały czas Szczuki ludzi obniżeniem akcyzy na auta pow. 2 litrów pojemności, a ostatecznie chcą podnieść akcyzę pod niebo, dając ulgę bogatym, a zabierając kasę biedniejszym.
Popieram kolegę Franco, wszystko w temacie.
Jedyne co dobre, że nasze fury już w kraju będące podrożeją :)
-------------------------------------
Broń Masowego Wyprzedzania.
ale handlarze moge zostac w czarnej d...
masa niezarejestrowanych aut
kto to potem kupi...
ostatni dzownek by wszystkie zarejestrowac badz sprzedac po kosztach
Ja mam nadzieję ,że tego nie wprowadzą , już ludzie są żli za kosmiczne kwoty za OC , więc może się miarka przebrać.
p.s Franco750 bardzo hu..owo się czyta te Twoje co chwilę zmeniane posty , nie umiesz sie skupić i napisać od razu tak jak ma być ?![]()
o, to to to :)
ja tez eie ciesze ze juz mam auta z duzymi silnikami
ale jezdzac nimi bede mial swiadomosc, ze gdyby mnie ktos stuknal badz to ja spowoduje wypadek
to nigdy juz nie kupie takiego auta, to prawdopodobnie ostatnie takie auto w moim zyciu
a chcialem 750tka jezdzic na codzien :)
ale z 2 strony bede mial parcie aby dbac o to auto jak nigdy dotad
jak na kubie bedzie :)
widzialem ostatnio w140 cl600 za 70tysiecy
z bezem w srodku (bardzo zadki), ideal
gdybym mial kase kupilbym od razu mimo ze wydaje sie bardzo drogo, bo wiem ze to prawdopodobnie auto do konca zycia
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 04-11-2016 o 14:39
W sumie jakbym miał sobie teraz kupić Fkę w DE to mi wyjdzie pare tysięcy taniej wedle nowej tabeli. Ale ten co będzie chciał np 4.4 E65 to się zesra i nie kupi bo to wartość auta. Jak nie jedni zauważyli chodzi tylko o jedno - aby nowe auta się lepiej sprzedawały. A polak a i nawet Niemiec ma mieć wbita w podświadomosci że 10 letnie auto nadaje się jedynie na złom.
To samo tyczy się nagonki w mediach na osoby sprowadzające auta z zachodu - od lat 90tych pamietam jak się mówiło że to ZŁOM Z ZACHODU i że WSZYSTKIE są powypadkowe. Przecież każdy przytomny i znający się na motoryzacji to w pare minut jest w stanie dojść czy auto było długo używane w kraju - im dłuzej w PL tym gorzej i teraz to już nie chodzi o stan dróg bo są coraz leprze ale o to że kowalski po prostu nie ma kasy na naprawy i na dobrej jakości nowe części. Jakby Kowalksi miał siano to bez żadnej ustawy szedł by do salonu po nowe.
Efektem tej ustawy może być minimalny wzrost sprzedaży nowych auta, ale co najgorsze to po prostu przestaną zwozić dobre auta tylko będziemy obracać tym szajsem co już i nas jeździ, najgorsze że ten szajs będzie z km na km coraz gorszy. Średnia wieku aut na drogach się nie zmniejszy na bank. Co najwyżej już a na pewno niedługo wzrośnie ilośc samochodów bez ważnego OC. Bo to strasznie podskoczyło.
Przypomniało mi się jak kiedyś modrzy chcieli aby w PL się Daewoo sprzedawało lepiej to zabronili sprowadzac aut starszych niż 10 lat (co tylko przedłużyło tzw problem o ok 10 lat ) i jak wozili przez jakiś czas składaki - cześć z nich to był pic na wode i jechaly na kołach ale cześc to serio był szrot. Dzięki wejściu do Uni i uwolnieniu od blokad auta na naszych drogach się znacząco zmieniły, są coraz ładniejsze i w coraz lepszym stanie.
Kody srody wychodzą na ulice z byle pierdnięcia i myślę, że kierowcy też powinni się zgadać i protestować !
Niestety do czasu aż ktoś znany nie będzie miał interesu politycznego to nas nie poprowadzi.
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 04-11-2016 o 02:34
Jak donosi "Gazeta Wyborcza", - nie wierzę donosom!.![]()
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
Powiem tak - cieszę się z 5 litrowej starej 750-tki w garażu jak nigdy wcześniej :)