Nie o drgania mi chodzi ale jak już są to tak jak Damned pisze ,że większa dźwignia się robi.
W mojej BMW Z3 stan 100% kolekcjonerski,możecie wierzyć lub nie jak założyłem tak z czystej ciekawości dla doświadczenia dystanse 17mm tylko na przednią oś a tylna była bez żadnego dystansu tak jak fabryka zrobiła to autkiem po prostu nie dało się jechać. Rzucało na lewo i prawo przodem. Nie dało się bezstresowo jechać na wprost.
@ALDIK jak mi nie wierzysz to wyrzuć dystanse z przodu na tydzień i polataj po banie a sam się przekonasz ,że prowadzenie auta staje się stabilniejsze i nie ma takiego dziwnego uczucia przy nagłym zmianie pasa przy bardzo wysokiej prędkości.
W Phaetonie miałem 20mm na przodzie i jak zmieniłem na 10mm to było niebo a ziemia.
W E65 w skali od 1 do 10 to na dystansach z przodu 20mm jest tak "3" na niekorzyść
Fakt ,że zależy to od auta bo każde ma jakąś inną konstrukcję ale ja osobiście się przekonałem ,czym szerzej z przodu tym prowadzenia zmienia sie na niekorzyść
Tak dla porównania to jak masz z przodu opony 245 mm szerokie a załóż 265mm czy 275mm to czy odczujesz różnicę np jadąc w koleinach albo 170km/h ?

Odpowiedz z cytatem