Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 146

Wątek: Bmw e65 Sochaczew

Zaawansowany Użytkownik Awatar niestepne
    BMW
    e38 728i było jest e53 4.4 i e65 3.6
    Panowie tego mechatronica dopilnuje ale autor tej instrukcji pisał ze mu skrzynia twardo biegi zmienia a u ojca praktycznie nie wyczuwalnie...Rozumiem ze waszym zdaniem lepiej profilaktycznie sie tym zająć bo predzej czy później i tak bedzie trzeba???

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Z drugiej strony jak wszystko jest ok to może lepiej nie grzebać. (?)

BMW
    No właśnie sami nie wiemy może dopóki wszystko smiga jak należy to jezdzic i tyle.

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Jak jest git to może zmieć tylko olej i filtr plus uszczelka na przewodzie i tyle.

BMW
    I tak aldik zrobimy a tak z innej beczki auto w sumie za nie duże pieniadze kupione pojechalem dziś z ojcem do szpeca od bmw u mnie w miescinie kolejka do niego długa ale ze znajomy razem z nim pracuje zgodził sie posprawdzac wszystko kompem itd zero błędów na silniku skrzyni itd lambdy,przeplywka itd wg niego wszystko w normie sam stwierdzil ze za 6-7 dych podjezdzaly do niego e65 i sypaly bledami jak cholera jezeli chodzi o uszczelniacze zaworowe to na pewno w najblizszym czasie nic nie trzeba robic,druga strona medalu taka ze wyposazenie słabe(ale przynajmiej dzialajace)ale tak jak ktoś tu wczesniej wspomniał za ta kasę golfa mozna lichego kupic,japę się zlikwiduje bo wysoko ten przód ,szybki sciemnić i zawsze to bmw a nie vw.

BMW
    740xd f01
    Wypas powinien byc taki jaki jest nam potrzebnym ja mam np 2 strefową pełną klime i mnie wnerwia, wolałbym jedno. Masaże też bym wywalił bo na cholere mi to jak i tak nic nie daje ;)

Co do braku błędów to jestem w szoku, chyba coś masz zepsute :):):) E65 ZAWSZE ma błedy :) Jak dlugo jeżdże tak nie ma bata aby po podpięciu czegoś nie wysypał ;) Kasuje i jak bład się nie powtarza to jade dalej :) One są strasznie czułe i za dużo sterowników, stąd takie akcje :) Mam to auto prawie 7 lat więc wiem co pisze ;)

Zmieniaj często olej w silniku, ba nawet co 10 tyś. W skrzyni tez max co 60. A nie powinno być większych problemów np z uszczelniaczami.

BMW
    To samo powiedział ten który ja sprawdzał ze nie trafiła mu sie taka ktora nie ma żadnego bledu na silniku.

BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez niestepne Zobacz posta
    To samo powiedział ten który ja sprawdzał ze nie trafiła mu sie taka ktora nie ma żadnego bledu na silniku.
    Może skasowali przed sprzedażą zaraz :)
    Tak czy siak to i tak najważniejsze są stałe błędy, więc jak żaden się nie powtarza to będzie git ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Wypas powinien byc taki jaki jest nam potrzebnym
    To są święte słowa. Auto ma być dla nas a nie dla sąsiada,kumpla czy żeby się na forum chwalić.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    U mnie o dziwo też nie ma żadnych błędów

Olej w skrzyni mam do wymiany znając życie to od razu mechanik powiedział żeby się tym zająć i będę miał spokój. Jak by przyszło mi robić to za rok to dużo nie oszczędze bo znów olej robota itp... zrobię od razu i temat będę miał zamknięty. 1500zl to nie są jakieś pieniądze żeby później ew zaczęły się problemy ze skrzynia.