Po 2 latach używania gazu w 730 mogę powiedzieć jedno - z gazu jest tylko jeden plus - oszczędność ( i to nie zawsze i nie do końca )

Zawsze są jakieś mniejsze lub większe problemy z gazem - te wszystkie instalacje, reduktory , wtryski itp to totalny szajs - nikt za bardzo nie sprawdza ich trwałości , a producenci mogę reklamować je jak zechcą - i tak nikt tego nie sprawdza ... Np - reduktor Kme Gold - do 350 koni - a nie może opędzić bmw 325 e36 ... wtryski valtek - które u kolegi po 8 t5yś totalnie się rozkalibrowały ... wtryski magicjet - u kolegi po 5 tyś wymagały wymiany na nowe ... itp itd ...

Ktoś zakłada gaz za np 4 tyś do takiej 740 jak kolega i chce żeby wszystko chodziło fajnie ... Ale najczęściej tak nie jest ...

Bo - są 3 miejsca w których gazownik może popełnić błąd :
1 - dobór elementów do danego samochodu
2 - montaż
3 - regulacja

Najczęsciej gazownicy źle dobierają podzespoły , dobijają to złym montażem , a dokańczają dzieła prymitywną regulacją ...

Dlatego Ci kolego współczuję - bo sam to przechodziłem - ąz do momentu kiedy sam się za to nie wziąłem , bo gazownicy to najgorsze paproki tej ziemi , a najgorsze jest to, że za bardzo nic im nie można zrobić ( poza obiciem twarzy )