Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 119

Wątek: STAG 300 w E38 4.4

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 735
    no to teraz moja kolej : dysze w kolektor byly wkrecena na specjalny "klej" loktajl ktory uszczelnia wkrecenie ktorego nawet nie dawalem u siebie jak wkrecalem w kolektor plastikowy. gdyby byla nieszczelnosc wyszla by odrazu (cala instalacja byla sprawdzona na szczelnosc co sam widziales bo byles przy calym montazu) co graniczy po prostu z cudem.najpierw kolektor byl nawiercony cienkim wiertelkiem a potem gwintowany i po samym gwintowaniu jak wkrecisz dysze bez loktajlu to tez bedzie szczelne, a o peknieciu kolektora tym bardziej nie ma mowy,mozesz wziac mlotek u stukac w niego i tez nie peknie,to nie jest plastik jak z butleki po napoju :P zakladajac ze jest nieszczelnosc co dziwnym nawet zbiegiem byloby ze cala lewa strona jest nieszczelna to wystarczyloby wykrecic dysze i ponownie potraktowac srodkiem i wkrecic je ponownie.kolejnym sposobem jest nawet uzycie przejsciowek ktore sie daje w razie czego gdyby gwint byl zle zrobiony i dysze nie daly sie wkrecic. co do filterkow gazowych ze brudne, normalna sprawa taka maja funkcje. co do spalania o ktorym piszesz : po testowaniu auta i trasie do wawy podales spalanie w granicach 16litrow co mysle jest dobrym wynikiem,ale dales sie namowic xxxxxxxxxxx usuniete przez Admina na wgranie nowszego firmware do sterownika choc nie bylo to potrzebne bo tylko wersja 25 wymaga zmiany na 27. a po tej czynnosci nalezy na nowo przeprowadzic kalibracje i poprawic mape gazowa (powiedziales ze NW nie potrafil ustawic ci auta na gazie i zle chodzilo i ponownie wgrales ustawienia mapy zrobione przez nas mimo ze trzeba jeszcze raz stworzyc mape. co do tych 16bledow w kompie bmw jedyny blad zwiazany z gazem to blad sond lambda ktory jest zawsze jesli jest gaz wiec nic nienormalnego.masz ogromne wycieki oleju z silnika,swiece mocno zalane olejem,walnieta odme to nie oczekuj cudow ze auto bedzie rowniotko chodzic tylko najpierw doprowadz je mechanicznie do porzadku.jesli ktoras listwa wtryskowa rozkalibrowala sie no to my nie mamy na to wplywu bo nie jestesmy producentem wtryskow wiec trudno miec pretensje do zakladu montujacego ale jak i na listwy i reszte komponentow masz gwaracje wiec zawsze mogles dostac nowe. najdziwniejsze w tym calym zamieszaniu dla mnie jest to ze jesli wszystkie swoje problemy z autem obwiniasz instalacja gazowa to nie chcesz przyjechac i miec sprawdzonego wszystkiego ,ewentualnych wymian czy regulacji, ba nie zadzwoniles ani razu przez telefon w sprawie gazu tylko czasem zostawisz wiadomosc na gg i to w nocy kiedy nie moge nawet odpowiedziec na wiadomosc. gdyby mi cos nie gralo to pierwsze co to wzialbym telefon a potem wsiadl w samochod i byl na ewentualnych poprawkach,powiedzialem ci nawet ze pokryje czesc kosztow twojego przyjazdu do wroclawia zeby rozwiac twoje watpliwosci itd. co zreszta oferuje ci ponownie,zapraszam do wrocka, zwroce ci czesc kosztow dojazdu,dostaniesz pokoj w moim pensjonacie gdzie sie przespisz skorzystasz z basenu czy pojdziesz na paintballa sobie, bo tak nalezy sprawe zalatwic jesli cos jest nie tak. a nie jezdzeniem po niewiadomo ilu osobach postronych gdzie kazdy dorzuci swoje 5groszy i cos pozmienia to potem nawet trudno egzekwowac gwarancje. a z kolei co do wiadomosci NW to dalej niebede ich komentowal bo sa po prostu ponizej krytyki.to chyba wszytko na ten temat,mysle ze naswietlilem ci moj punkt widzenia, masz moj telefon,wiesz gdzie mnie znalezc itd, nikt tu od niczego sie nie wymiguje wiec nalezy sie zachowywac dorosle a nie przez gg,fora i @ tym bardziej ze koszta ci sie zmniejsza.pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    accord :)
    po 1. jeśli dysze nalezy poprawić – to ja na pewno tego robił nie będę, nie będę tez jezdzic do wrocławia na poprawki na swój koszt, bo miało byc bez poprawek – tak mnie zapewniałeś, bo wspominałem ze to dla mnie kawał drogi.
    Może ty przyjedz do mnie? W koncu jako sprzet słuzy Ci komputer i zestaw kluczy. Do tego warsztat potrzebny nie jest.
    2. poczytałem, posłuchałem i wiem ze kolektor BEZWZGLĘDNIE się zdejmuje podczas montazu instalacji – i to wiem, nie tylko od Nikosia, ale od kilku innych osób. A U mnie kolektor zdejmowany nie był.
    3. po wgraniu nowego softu była przeprowadzona kalibracja.
    4. nie mowilem ze nikos nie umie wyregulowac, bo wyregulował i silnik chodził równiutko tylko, ze nie chce ryzykować zmiany czasów wtrysku gazu, bo czytałem ze to niezdrowe – powrócił do twoich ustawień na moją wyraźną prośbę
    5. jesli gaz wprowadza tylko błędy sond lambda, to czemu tych wspomnianych nie było wczesniej? Kilka tygodni wczesniej był na spocie podłaczany do komputera
    6. obwiniam instalacje, bo wczesnije sie to nie działo.
    7. jesli byłoby blisko, a ja miałbym czas przyjechac to wsiadłbym i to zrobił. Niestety mam małe dziecko i zonę, którzy pochłaniają wiekszośc mojego czasu.
    Telefonu do Ciebie nie mam, bo został w starej komórce
    7. nie bardzo rozumiem, co masz na mysli pod pojęciem „część kosztów przyjazdu”
    8. co do kosztów przyjazdu wyszłoby teraz na jedno- czy kupie nowy kolektor już sam, czy do Ciebie przyjadę, a wychodzi ze kolektor nowy kupić muszę – powtarzam to co mi powiedział facet i nie wiem czemu nie jest szczelny na 1 listwie.
    Ja jestem laik, i moje podejscie jest nastepujące:
    -zapłaciłem i ma jeździć. Póki co sa problemy a ja sie musze wozic po polsce po serwisach

Tak- auto czeka na nową odmę, i komplet uszczelek pod dekiel. Niestety nie mam pensjonatu i nie stać mnie na kilka poprawek jednocześnie /kilka dni temu była robiona uszczelka pod michą olejową/
    per aspera ad astra

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Przypominam ze forum to nie miejsce do wyjasniania problemow tego typu.

Chodzi mi o oskarzenia w kierunku konkretnych osob.

Dyskusja dotyczy jedynie spraw technicznych.

Istnieja telefony, maile, GG.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    Ariusz czy z poprawki masz jakieś zdjęcia ? może warto rzucić je dla potomnych ?
    Wrzucę wkrótce
    per aspera ad astra

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    Forum to nie miejsce na klotnie miedzy klientem a uslugodawca. Problemy typu kto co za co zaplaci itp. prosze zalatwiac prywatnie!!!
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Moje zdanie jako zwyklego uzytkownika auta z gazem i z jakims tam doswiedczeniem w kierunku zakladania jezdzenie,regulowania,rozmow z roznymi gazownikami jest takie:

1. ariusz moim zdaniem to powinienes pierw przez tel pogadac z czoobek...jak pisze ze nie wymiguje sie od poprawek/regulacji to moim zdaniem jest ok
    2. /zakladajac gaz tak daleko od siebie powinienes sieliczyc z tym ze na 1000% potrzebna bedzie jakas regulacja a co sie z tym wiaze to dojazd do miejsca montazu
    3. mi tez probowano wmowic ze to co mam zalozone to jest do niczego ale po paru regulacjach we Wroclawiu/w miejsci alozenie u tych samych gazownikow..juzmi wszystko chodzi bdb i naprawde nie narzekam(wczoraj wrocilem z trasy 1500km w 4osoby i pelnym obciazeniem i spalanie gazu mi wyszlo 16,4l gazu w tym okolo 800km po autostradach) bez problemu osiagalem predkosc 240km/h i ja moglem utrzymac bez przelaqczenia na Pb
    4. czoobek wydaje mi sie tutaj ze mowi bardzo sensownie proponujac zwrot polowy koszto i mowiac o neclegu u siebie(milo to slyszec)

5.n ariusz moim zdnaiem zalatw przez tel to z czoobek bo tutaj zaraz wyjdzie jakas klotnia i do niczego to nie doprowadzi

6. moze czoobek moze polecic kogos znajomego blizej ciebie w celu reg/poprawek???

7.wystarczy troche cierpliwosci a napewno bedzie ok :)

8. ariusz NIE WIERZ we wszystko co mowia pewne osoby!!!!
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Początkujący Użytkownik
    nastepny chcial zaoszczedzic...ciekawe czy jak wymysla instalacje na wegiel to tez zalozycie?pozdr.

Początkujący Użytkownik
    efekt cieplarniany?nie wiem o czym do mnie mowisz.ale wiem ze co ktos zalozy gaz auto nie jezdzi i sa problemy za ktore sie jeszcze placi(srednio 5000pln)pogratulowac logiki.he he no ale ksywke dobrze obrales.pozdrawiam serdecznie.ps.ja wezme baniaczek z benzyna a ty nikos wiaderko wegla ciekawe kto dalej zajedzie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Dalsze debatowanie o d***e maryni do niczego nie prowadzi.
    Chcę Was informować o postępach, a nie dyskutować kto co powinien
    Poza tym zaraz forum podzieli sie na dwie grupy, które sie będą ze sobą kłócić, a osobą, która to spowodowała wyjdzie ze jestem ja - czego bardzo chcę uniknąć

Dlatego skupmy sie na technicznych parametrach - postepach i problemach.
    Jeśli nie, proszę administratorów o zamknięcie tematu.

Poniżej z mojej strony obiecana fotorelacja z poprawek.

Zdjecie przedstawia połączenie z parownika do listew - przewody były róznej długosci, co wpływa na ciśnienie podawane na listwy

Tym diagnozowane były błędy

trójnik - połączone zostały przewody doprowadzające gaz do listew - srednica 10mm - gaz jest doprowadzany w odpowiednieuj ilosci- nie czuje spadków mocy

kalibrowanie wtryskiwaczy z nowymi cewkami 3ohm

założone i sprzężone ze soba listwy - z jednej i drugiej strony

zabezpieczone przewody gazowe
    per aspera ad astra

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Dobrze więc.
    myślę, ze teraz to juz bedzie jedna z ostatnich wiadomosci w temacie.

efekty roboty nikosia /wskazania komputera/:
    - spalanie w miescie 18.1 - spadło z 28
    - spalanie na trasie warszawa-pułtusk-warszawa 12.8 - spadło z 16

Ponadto jeszcze wczoraj dałem nikosiowi do poprawy instalacje STAGa załozoną w e36 320i
    efekty dla mnie porażające..

- samochod nigdy nie krecił do 6500 /wówczas mialem zerowe pojecie o LPG, wiec uwierzyłem, ze Panowie mówiąc: tak ma byc - mówili prawdę/ - dziś juz kręci
    - nie zbierał sie na LPG tak jak sie zbiera teraz
    - auto łapało lewe powietrze - zostało to zdiagnozowane. /jeszcze jedna usterka do zrobienia/
    - podwyższone cisnienie reduktora z 0.8 do 1.12
    - kalibracja wtrysków - były bardzo rozjechane między 0.42-0.78 Powinno byc 0.4 /Sam ustawiałem!!! :D /.
    - rozwiercenie dysz
    per aspera ad astra

Uprawnienia umieszczania postów