Oooooo Cena jak cena ale czy nie ma do tego silnika termostatów o niższej temp otwarcia ?
Oooooo Cena jak cena ale czy nie ma do tego silnika termostatów o niższej temp otwarcia ?
to podobno jest oryginał i jak nie kupie tego to wpierdol dostanę :/
Cena całkiem OK, a Behr w wielu modelach szedł na pierwszy montaż.
Hola, hola mechanik zle ci podpowiedzial!
przed liftem termostaty sa inne, bez grzalki (bez wtyczki)
maja 90 stopni, sa tansze
ten co pokazales jest po lifcie 105 stopni i ma grzalke
taki potrzebujesz
http://allegro.pl/termostat-bmw-e31-...581790870.html
kupuj smialo
zobacz ze jest bez wtyczki (bez grzalki)
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 28-10-2016 o 20:40
Dokładnie to od 09.1998 szedł 105 stopni. Czyli tak jak Franco pisze lift.
Co do uszczelek to Erling i Rainz to najlepszy wybór.
Popychacze hydrauliczne wymień. Koszt mały a sądzę, że czas na nie. Jak już masz silnik otwarty to głupio byłoby tego nie zrobić.
Ostatnio edytowane przez Supermen ; 28-10-2016 o 20:53
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
@Supermen ,po winie to już się nie da nic sprawdzić a jak by się nawet jeszcze dało to i tak to jest wtedy obojętne
@Pietrekgolab ,Ty powiedz temu mechanikowi ,że mu go kupisz ale jak nie będzie pasował to on ma wpierdol i płaci ze swojej kieszeni za jeden i drugi![]()
Ostatnio edytowane przez miro ; 28-10-2016 o 21:02
popychacze nie takie tanie
24x25-30 :)
ja nie zrobilem tego i zaluje bo sie czasem odzywaja na goracym, nikt mi nie podpowiedzial, ale czlowiek po fakcie madrzejszy
2 raz bym od razu zmienil
a uszczelniacze taniej, a to raczej wiekszy mus
sprawdzaliśmy ten termostat. Jest z czujnikiem ale nie ma do niego żadnego kabla. Ten wahler z alledrogo jest inny jak ten w aucie ja mam szybkozłączkę a nie na opaskę aha i numery oryginału się zgadzają. to co ja mam tam podmieniony termostat czy jak \??? Sprawdzaliśmy dziś te uszczelki pod kolektory ssące. Mechanik nie ma do nich żadnych zastrzeżeń są w bardzo dobrym stanie. Mówił że kiedyś miał klienta z takim problemem że guma się rozpadała i zasysało lewe powietrze i silnik chodził jak w matizie. Co do hydroregulatorów zaworów to też mi je sprawdził 3 słabo trzymają (słabiej od reszty) więc 75 zeta to nie tragedia :) zaoszczędzone pieniądze zainwestuję stukające zawieszenie bo łupało sakramencko że aż strach było jeździć. Jakiś płyn ma być dobry podobno nie jakiś z kauflandu bo te tanie szybko wrą. ja się na tym kompletnie nie znałem ale po tym samochodzie to chyba branżę bede musiał zmienić bo się tyle rzeczy dowiem :P
Jeśli chodzi o płyn chłodniczy, to polecam Prestone (żółta bańka), lub koncentrat BMW, chociaż Prestone jest świetny i łatwo dostępny w razie czego.