Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 173

Wątek: 750i problem po zakupie (dzień drugi)

Zaawansowany Użytkownik Awatar wm10589
    BMW
    Było E65 750i jest Dodge Grand Caravan 3.6
    Normalnie jak "mega dobry serial", czytam każdy post i z niecierpliwością wyczekuję kolejnych.
    Na chwilę obecną jeden z lepszych wątków na tym forum.
    A tak na poważnie to współczuję koledze PiotrekGolab, ale... na razie widzę że twardo brniesz do przodu... trzymam kciuki aby udało ci się niedużym nakładem doprowadzić auto do stanu co najmniej dobry+

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600
    ano dlatego pisalem ze na upartego to i moglby stare sruby do glowicy zalozyc zeby zaoszczedzic 300zl :)
    stare uszczelki pod deklami, troche silikonu,
    tylko pod glowice nowe uszczelki i sprawdzic te glowice
    naprawic visco badz kupic uzywane

i moze tanim kosztem to zreanimuje jak mechanik tani :)

kazdy robi jak uwaza :)

nawet nie wiecie ile aut na sprzedaz byla tak wlasnie zreanimowana :)

ja sie nie smieje, bo rozumiem czlowieka, skoro chcial miec wymarzone e38 i wydal tylko 7 tys
    na auto w stanie na trojke
    to raczej nie jest sklonny wydac 15stu na reanimacje samego silnika, bo tyle trzebaby wydac gdyby to robic porzadnie

wiec mowie co mozna super tanio zrobic :) ja sam zrobilem taki remoncik za duzo wiecej, ale na upartego w 4-5 tys bym sie zmiescil :) i pchnal to potem bo szkoda trzymac tak polatane auto przez 10 lat :)
    Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 21-10-2016 o 23:23

Zaawansowany Użytkownik Awatar maxtoto
    BMW
    740iA M62TUB44 S2, 530i M54, E65 750i
    Zamiast walić te wątki, żeby ludzie pomagali to najpierw poczytaj trochę te forum i nabierz elementarnej wiedzy bo według mnie to wszystko robisz od końca i pytasz czy warto wpierdalać olej do Visco jak masz taki bajzel z tym samochodem, ino cię zlać w pusty łeb.
    Broń Masowego Wyprzedzania

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Tu kolega ma wszystko do 750 i można odpalić motor. Może warto zapytać ile chce za silnik? http://7er.pl/showthread.php/49068-w...i-do-e38-750il

Zaawansowany Użytkownik Awatar kociniak08
    BMW
    e38 750
    Tylko trzeba się zastanowić czy warto kupować używany silnik. Wiadomo, że to loteria może działać poprawnie miesiąc, albo 5 lat. Wszystko zależy od ceny ale myślę, że za mniej niż 3tys nikt nie odda sprawnego. Do tego wymiana i wychodzi podobna cena jak z remontem po kosztach. W przypadku remontu nawet jak nie zrobisz wszystkiego idealnie na nowych częściach to chociaż jakąś pewność masz, że głowice szczelne, nowe uszczelki itp. Osobiście wolałbym robić remont. Ale to Ty decydujesz to Twoje pieniądze.
    Było BMW e32 750 V12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750i
    Głowice ściągnięte. Okazało się że ktoś już robił uszczelki pod głowicami. od strony pasażera było wszystko w porządku. Strona kierowcy poległa. Pękły dwie śruby na 8 cylindrze od strony wydechu i od strony kolektora ssącego. na uszczelce widać ewidentnie wyciek w tej okolicy. mechanik mówił że tak się dzieje kiedy się nie wymienia śrub kiedy jest napisane że należy je zmienić. Technologia sprężynowania śrub to się nazywa czy jakoś tak on to nazwał. te śruby są jednorazowe i nie wolno ich dokręcać drugi raz bo one już są uciągnięte i jak je ktoś zakręci drugi raz to one dostają w dupę podwójnie... Mi się wydaje że chłop ma pojęcie w tym co robi... W poniedziałek wysyła główki do firmy i będzie wiadomo czy głowice są całe. Nie były nigdy szlifowane to chyba dobra wiadomość.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Ja Ci życzę powodzenia, nie każdy na forum musi srać pieniędzmi. Powinno się pomagać w każdej sytuacji, nie przejmuj się postami ludzi którzy mają z tego dobrą zabawę.
    Zacznij powoli wszystko doprowadzać do porządku. Jesteś cieślą więc dobrze wiesz, że jak coś ma być trwałe to musi być dobrze wykonane.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600
    hah, a no widzisz, juz ktos robil wspomnianym przeze mnie sposobem, bez nowych srub, po taniosci :)
    ale jak widac to na krotka mete

a mowilem, ze nawet nie wiecie ile waszych aut ma tak przeprowadzone naprawy :)

masz szczescie ze mechanik o razu sie za to wzial
    wiec moze nawet dobrze i szybko sie to skonczy

moze przy odrobinie szczescia glowica bedzie szczelna
    Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 22-10-2016 o 18:20

Zaawansowany Użytkownik Awatar sebastian735
    BMW
    e38 735il
    Chcesz ten silnik czy jak??? Bo na pewno drożej cie wyjdzie ten pseudo remont

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Jak sprawdzi Ci głowicę na szczelność i wyjdzie, że jest walnięta to odpuść.

Szukaj silnika który jest jeszcze na aucie, zrób test obecności spalin w układzie, zagrzej, posłuchaj jak chodzi, sprawdź ładowanie i przekładaj.

Ze swojego starego silnika pozyskasz jeszcze części czy to dla siebie (co proponuję) czy to na sprzedaż. Alternator drogi, przepływki też więc warto mieć na zapas jak są sprawne. Dodatkowo kable zapłonowe itp. Patrząc na rachunek ekonomiczny chyba jest to najlepsze wyjście. Bo nawet jak zrobisz u siebie głowice, to nie masz gwarancji, że za chwile następne podzespoły nie padną.

Nie pchaj się w LPG w V12. No chyba, że mało Ci problemów. Jak skrzynia? Uważaj na nią. 5HP30 ma swoje bolączki.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/