Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 173

Wątek: 750i problem po zakupie (dzień drugi)

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Cytat Zamieszczone przez PietrekGolab Zobacz posta
    cześć po chwilowej nieobecności jestem ponownie ;-) tym razem z dobrymi w końcu wiadomościami !

silnik udało sie ogarnąc , zregenerowaliśmy z sąsiadem visco olejkiem silikonowym za 12zł z sklepu modelarskiego , teraz visco działa cały czas i dmucha aż miło , głowę chce urwać ;-)

temperatura w teście na liczniku wacha sie miedzy 90 - 97 stopni wiec myśle że jest idealnie !
    jestem bardzo zadowolony , udało sie w miare niskimi kosztami naprawić silnik , jak bede miał chwile to dokładnie napisze ile co mnie kosztowało .

zostało jeszcze ogarnać te ogrzewanie bo caly czas grzeje , nieszczesny bak , gaz, rdze i kilka innych rzeczy ale to już po troche bede sam robił w miarę czasu i zasobności portwela ;-)

dziekuje wszystkim serdecznie za pomoc , szczególnie kolega franco750 i bartos.

mam nadzieje że kiedyś zawitam na zlocie i wypijemy piwko !
    Najtańszy zamiennik ok 250zł a jak ci zrobi bajzel pod maską wydasz 3 -4 razy tyle plus laweta jak już koledzy pisali jeżeli masz spięte to przy pierwszej próbie odejscia z pod świateł narobisz sobie wstydu .Wisko rozpina się powyżej 3000rpm bez względu na temperaturę silnika własnie po to by nie rozerwało śmigła wentylatora
    N

1 Miejsce
    w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38

3 Miejsce
    w
    konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750i
    dmucha cały czas , ale nie jest spiete na stałe , tak na 60% gdzieś . nie dmucha nie wiadomo jak mocno . dmuchało na max ale przez około minute po założeniu bo olej musiał sie rozprowadzić , ale teraz już jest prawie dobrze

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750i
    dmucha cały czas , ale nie jest spiete na stałe , tak na 60% gdzieś . nie dmucha nie wiadomo jak mocno . dmuchało na max ale przez około minute po założeniu bo olej musiał sie rozprowadzić , ale teraz już jest prawie dobrze
    ale chyba jednak zamówie jakieś najtańsze , uświadomiliście mi ze jednak macie racje ;-) znacie sie na tych autach , to widać . bez was to bym nie wiem co zrobił , chyba bym ja na przemiał oddał ;-)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E36 M40B18 -------E34 M20B20 ------- E38 M60B40 ------- K589 K1200RS
    Mozesz sprobowac upuscic troche tego oleju z visco. Jego tam nie moze byc ani za duzo ani za malo no i powinien byc taki jak zalozyl konstruktor. Na alledrogo mozna kupic zestaw naprawczy viskozy.
    Ja nie mam jednak informacji jak sie taki zestaw spisuje.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750i
    Witam panowie. Samochód sprawował się wyśmienicie do dzisiejszego wieczoru. Mianowicie jechałem sobie spokojnie aż w jednym momencie szarpnęło silnikiem i zaczął mi nierówno pracować tak że odczuwalne były spore jak na ten silnik wibracje. Samochód stracił na mocy i to radykalnie. Zatrzymałem samochód i zgasiłem silnik. Próbowałem odpalić i tylko szarpał i po dłuższym kręceniu odpalił ale ciągle szedł nierówno. Zcholowałem go ze szwagrem do mojego mechanika i okazało się że jedna połówka wogóle nie ma iskry sprawdził mi kopułkę palec i na końcu cewkę i okazało się że cewka jest uwalona. Jakie było moje zdziwienie że cewka pasuje od Rovera 75 V6 akurat miał używkę założył silnik odpalił zagrzał się sprawdziliśmy przy okazji temperaturę 94 stopnie silniczek gęga aż miło. Super sobie myślę, zapłaciłem mechanikowi wsiadam do auta zapinam D a tu wielkie nic ?????? Samochód nie chce ruszyć. Wsteczny działa ale do przodu ni hu hu. Mechanik powiedział że mi nie pomoże bo on nie zajmouje się skrzyniami wcale ale powiedział mi że prawdopodobnie mam duże kłopoty jak holowałem auto na linkę a nie odkręciłem wału... Teraz pytanie co ja mogłem tym sposobem popsuć ??? No to się nacieszyłem moją Bmką teraz to sobie mogę pogazować koło mechanika jedynie... Ja nie wiem czy to jest jakieś fatum czy co. Droga taka skrzynia ???

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Witam panowie. Samochód sprawował się wyśmienicie do dzisiejszego wieczoru. Mianowicie jechałem sobie spokojnie aż w jednym momencie szarpnęło silnikiem i zaczął mi nierówno pracować tak że odczuwalne były spore jak na ten silnik wibracje. Samochód stracił na mocy i to radykalnie. Zatrzymałem samochód i zgasiłem silnik. Próbowałem odpalić i tylko szarpał i po dłuższym kręceniu odpalił ale ciągle szedł nierówno. Zcholowałem go ze szwagrem do mojego mechanika i okazało się że jedna połówka wogóle nie ma iskry sprawdził mi kopułkę palec i na końcu cewkę i okazało się że cewka jest uwalona. Jakie było moje zdziwienie że cewka pasuje od Rovera 75 V6 akurat miał używkę założył silnik odpalił zagrzał się sprawdziliśmy przy okazji temperaturę 94 stopnie silniczek gęga aż miło. Super sobie myślę, zapłaciłem mechanikowi wsiadam do auta zapinam D a tu wielkie nic ?????? Samochód nie chce ruszyć. Wsteczny działa ale do przodu ni hu hu. Mechanik powiedział że mi nie pomoże bo on nie zajmouje się skrzyniami wcale ale powiedział mi że prawdopodobnie mam duże kłopoty jak holowałem auto na linkę a nie odkręciłem wału... Teraz pytanie co ja mogłem tym sposobem popsuć ??? No to się nacieszyłem moją Bmką teraz to sobie mogę pogazować koło mechanika jedynie... Ja nie wiem czy to jest jakieś fatum czy co. Droga taka skrzynia ???
    Zgodnie z zasadami holowania automatu max 20/30 km z predkościa max 40km/h jeżeli skrzynia gorąca wolniej ok30k/h całkowity brak smarowania skrzyni PROMOCJA używka 1000/1500 remont koło 4000
    ps. dlatego przy ostatnim twoim wpisie o regenerowanym visku wspomniałem o lawecie
    Ostatnio edytowane przez kruger32 ; 04-11-2016 o 23:28

1 Miejsce
    w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38

3 Miejsce
    w
    konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750i
    Super po prostu genialnie. Póki co wyczyściłem się z gotówy i mam uziemiony wóz. Zajefajny scenariusz. Idę spać mam dość dzisiejszego dnia. Jutro jadę do Bielska może znajdę skrzynie.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    A tak z ciekawości,to z jaką prędkoscią holowałeś auto i ile kilometrów?
    Nie wiedziałeś ,ze nie wolno holować (tak jest najrozsądniej)

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Wyświetla się "D" na zegarach?

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez prezE32s Zobacz posta
    Wyświetla się "D" na zegarach?
    Wierzysz że jest jeszcze nadzieja ????