Jako posiadacz e65 730d 2004 od miesiąca podam ci parę uwag i kosztów jakie niestety ja poniosłem zaraz po zakupie ( mimo sprawdzenia auta przez znaną tu firmę :) ). Auto było stosunkowo tanie ( poniżej 30 k ) natomiast ponoć do odratowania w normalnej cenie.

Pierwszy serwis zabrał 14 tys pln brutto ( obejmował komplet filtrów, tarcze, klocka, pierdoły w zawieszeniu, termostaty , świecie , sterownik świec , regeneracja wtrysku, przepływomierz i jeszcze sporo drobnych pierdół które wkurzały a niestety trzeba było je zrobić :) ) - niestety część kosztów tego to robocizna ale akurat ja nie mam możliwości i czasu żeby tyle grzebać przy aucie...

Potem okazało się że felgi są krzywe - także decyzja o kupnie używanych w dobrym stanie - 5k do tego opony 3k, a że idzie już zima no to komplet 18 ( felgi i opony ) 2k

Ostatnio zauważyłem że wycieraczki wymagały by wymiany - 250 pln, do tego postanowiłem wymienić plastik z wnętrza który był cały porysowany i uzupełnić zapalniczki z tyłu ( lubię jak auto jest w oryginale :p ) - kolejne 250 + 100 pln. Do tego muszę naprawić sławny wzmacniacz Logic 7 co będzie kosztować pewnie kolo 1000 pln , i dalej wydaje mi się że coś w zawieszeniu nie gra ( może się już czepiam )

Warto podkreślić że według mojego mechanika skrzynia póki co jest w dobrym stanie ( a potrafi parę tys pochłonąć ), ostatnio zapalił mi się na moment błąd Dynamic Drive ale na szczęście po restarcie auta już się nie pojawił ( a to może być następne 4/5k ). Do tego amortyzatory EDC, które niedługo mogą prosić się o wymianę ( a to 10 k jak oryginał lub 5k regeneracja )

Podsumowując jeśli nie przerażają Cię te koszty to śmiało kupuj, natomiast ja uczciwie powiem że dość mocno nadszarpnąłem swój budżet i poczułem różnice w utrzymaniu swojej F30 i E46 względem e65 :).

PS. ale komfort jest niesamowity :D