NCS - kodowanie webasto na grzanie kabiny

Wątek: NCS - kodowanie webasto na grzanie kabiny

1. lukassolski powiedział/a:
    Dokładnie lysy106 ma racje oni z tymi nalepkami na kielichach namieszali w e65 nie można tak dobie dokodowac webasto. Wystarczy rozebrać nadkole jakieś 15min roboty i wszystko będzie jasne.

2. PapaCostas powiedział/a:
    Zastanawia mnie tylko czemu nie mam w ncs SHZH ?? Moze to jest przyczyna nie dzialania, ze jeszcze w tym module nie zmienilem standheizung na aktive.

3. PapaCostas powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez lukassolski Zobacz posta
    Dokładnie lysy106 ma racje oni z tymi nalepkami na kielichach namieszali w e65 nie można tak dobie dokodowac webasto. Wystarczy rozebrać nadkole jakieś 15min roboty i wszystko będzie jasne.
    Odepne spinki te 3 plastikowe i podejrze, w e39 to rozbieralem webasto z 20 razy, heh..

4. Awatar tomgtdek69

tomgtdek69 powiedział/a:

Pozwolicie że wtrącę się z E39...
    Potrzebuje wywalić z klucza webasto, niestety nie udaje się to (ZHZ)
    0536 0000000010000000 STANDHEIZUNG STANDLUEFTUNG

Mam odpowiednie bazy dla e39???
    Na zagramanicznym forum wyczytałem że jest to;
    0536 0000000000020000 STANDHEIZUNG STANDLUEFTUNG
    Niestety tego już nie sprawdziłem (nie mam pod ręką auta)

Jak to jest z E39? Ktoś wie?
    Ps. Wszystko inne idzie wywalić.
    V8 Garage

5. cursor powiedział/a:
    E39 530d zawsze miało webasto. W uboższych systemach tylko jako dogrzewacz, ale było, więc moduł ZHZ zawsze będzie widniał na liście sterowników w ncs.

0536 00000000 0000000010000000 0000000000 1 STANDHEIZUNG STANDLUEFTUNG //Standheizung incl. Standlüftung+Fernbed.

Taki zapis mam w pliku z E39 dotyczący ogrzewania postojowego
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

6. Awatar tomgtdek69

tomgtdek69 powiedział/a:
    Cały czas coś nowego o tych starych rupieciach się człowiek uczy:) Dzięki!
    Jak zmienić klucz, nie mając komunikacji z webasto (wywalone!)?
    Na moje nie ma możliwości bez podstawienia / zamontowania...
    V8 Garage

7. Gepardinio powiedział/a:
    Panowie a jak zakodowac pilota zeby mogl odpalic auto za pomocm pilota od ogrzewania postojowego. Robilen ten trig z kluczukiem i piotem od webasto ale nie wychodzi mi.

8. lysy_k powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez Gepardinio Zobacz posta
    Panowie a jak zakodowac pilota zeby mogl odpalic auto za pomocm pilota od ogrzewania postojowego. Robilen ten trig z kluczukiem i piotem od webasto ale nie wychodzi mi.

W CAS musisz zmienic zeby odpalal z pilota webasto