Przed uzbrojeniem silnika trzeba było kilka razy "zakręcić na sucho" ręcznie i zobaczyć czy jest dobrze. Może faktycznie wałki pomyliłeś miejscami albo o 180' zamontowałeś.
Przed uzbrojeniem silnika trzeba było kilka razy "zakręcić na sucho" ręcznie i zobaczyć czy jest dobrze. Może faktycznie wałki pomyliłeś miejscami albo o 180' zamontowałeś.
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Przed złożeniem kręciłem na sucho ;) Nie było żadnych hałasów ani oporu silnik kręcił się lekko. A czy ewentualnie pomyliłem wałki dam znać jak ściągnę ponownie pokrywy :/
Witam
Dzisiaj podpialem samochód i niby mam tylko dwa błędy :/
1. P0741
2. P0367
Wklej pełną treść błędów. Same numery niewiele tu powiedzą.
P0741- Torque Converter Clutch Circuit Performance or Stuck Off
P0367- Camshaft Position Sensor "B" Circuit Low Input (Bank 1)
Połączenia spr kilka razy...Chyba że nagle padł ten czujnik. No i zostataje jeszcze ta nieszczęsna opcja zdjęcia pokryw i sprawdzenia czy wszystko jest OK :/
No i zagadka rozwiązana...:/
Nie wiem jak ale wygląda jakby część spolerowanego metalu się oderwała i zatarło mi w jednej panewce wałek wydechowy od strony pasażera :(
![]()
nie ten kawałek chyba oderwał się od górnej części..już przy składaniu dziwnie mi wyglądała bo ma jakby wżery..widoczne również na zdj ale złożyłem jak było myśląc że będzie OK
wałek dostał lekkie rysy przez ten kawałek