Cytat Zamieszczone przez Polus111 Zobacz posta
Odno¶nie zawieszenia, to da³em do wyceny ca³e zawieszenie firmie, która zajmuje siê regeneracj± wahaczy, dr±¿ków i koñcówek. Po znajomo¶ci wychodzi 1100z³ za regeneracjê ca³ego zawieszenia, wraz z dr±¿kami i koñcówkami. Wielu znajomych twierdzi, ¿e taka regeneracja jest o wiele trwalsza od jakiego¶ Lemfordera etc, a cena za ca³e zawieszenie ty³ + przód wychodzi tyle, ile musia³bym daæ za 2 wahacze z Lemfordera, a ogólnie stosunek cena/jako¶æ jest bezkompromisowy. Przekona³em siê o tym ju¿ w mojej by³ej W203, my¶lê ¿e do e65 te¿ bêd± potrafili dorobiæ konkret, do koñca roku mam w planie tak± regeneracjê.
Z ty³u masz 10 tulei na zawieszeniu + 3 trzymaj±ce most. Jak siê wstêpnie dowiadywa³em sama robocizna za wymianê to przedzia³ 800-1400PLN i przy dobrych wiatrach jest to pe³ny dzieñ roboty.

Zak³adaj±c, ¿e wszystkie elementy starego zawieszenia bêd± nadawaæ siê do regeneracji, to szybko licz±c materia³y, amortyzacja u¿ytych maszyn, zu¿yty pr±d, dodatkowy czas (przy wymianie zwyczajnie ¶ci±gasz stary element i zak³adasz nowy, przy regeneracji masz dodatkowy czas na regeneracjê), co¶ mi ciê¿ko uwierzyæ w te 1100PLN.