Cytat Zamieszczone przez Polus111 Zobacz posta
Odnośnie zawieszenia, to dałem do wyceny całe zawieszenie firmie, która zajmuje się regeneracją wahaczy, drążków i końcówek. Po znajomości wychodzi 1100zł za regenerację całego zawieszenia, wraz z drążkami i końcówkami. Wielu znajomych twierdzi, że taka regeneracja jest o wiele trwalsza od jakiegoś Lemfordera etc, a cena za całe zawieszenie tył + przód wychodzi tyle, ile musiałbym dać za 2 wahacze z Lemfordera, a ogólnie stosunek cena/jakość jest bezkompromisowy. Przekonałem się o tym już w mojej byłej W203, myślę że do e65 też będą potrafili dorobić konkret, do końca roku mam w planie taką regenerację.
Z tyłu masz 10 tulei na zawieszeniu + 3 trzymające most. Jak się wstępnie dowiadywałem sama robocizna za wymianę to przedział 800-1400PLN i przy dobrych wiatrach jest to pełny dzień roboty.

Zakładając, że wszystkie elementy starego zawieszenia będą nadawać się do regeneracji, to szybko licząc materiały, amortyzacja użytych maszyn, zużyty prąd, dodatkowy czas (przy wymianie zwyczajnie ściągasz stary element i zakładasz nowy, przy regeneracji masz dodatkowy czas na regenerację), coś mi ciężko uwierzyć w te 1100PLN.