Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Same problemy , e65.4.4+lpg, dłuższy post.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bmw e65 740i
    niestety w polsce wiekszosc aut jest w podobyn oplakoanym stanie . po obejrzeniu kliku sztuk ktore ledwo trzymyaly sie jednej calosci zdecydowałem sie dolozyc pare zlotych i szukac samochodu u naszych sasiadow i nie zaluje tego fakt mzoe wyszlo drozej ale jak narazie z autem nic powaznego sie nie dzieje odpukac .a kupic tanio i potem jezdzic od mechanika do mechanika tracic czas nerwy i wyrywac sobie wlosy z glowy nie chcialem. zycze koledze udanej i krotkiej walki z usterkami

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez bobson740 Zobacz posta
    niestety w polsce wiekszosc aut jest w podobyn oplakoanym stanie . po obejrzeniu kliku sztuk ktore ledwo trzymyaly sie jednej calosci zdecydowałem sie dolozyc pare zlotych i szukac samochodu u naszych sasiadow i nie zaluje tego fakt mzoe wyszlo drozej ale jak narazie z autem nic powaznego sie nie dzieje odpukac .a kupic tanio i potem jezdzic od mechanika do mechanika tracic czas nerwy i wyrywac sobie wlosy z glowy nie chcialem. zycze koledze udanej i krotkiej walki z usterkami
    Ja tak samo

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 4.4
    Ja z racji pracy w Norwegii (system 12 dni w pracy potem 7 w domu) za bardzo nie miałem czasu na szukanie na zachodzie;) Auto już u mechanika i na gorąco jedynie wykonal mi test akumulatora specjalnym narzędziem (nie miernikiem). Wyszło ok. Co do skrzyni, poradził wymiane całkowitą oleju. Ma do tego spejalną maszyne, ale ostrzegł, że potrzebne będzie około 15 l oleju. Na wyłukanie skrzyni oraz zalanie. Mam nadzieje że wszystko pójdzie do przodu. Zdam relacje jak tylko będe coś wiedział, bo może coś ciekawego będzie, co komuś sie sprzyda.Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 4.4
    Samochód odebrany. Wymieniony konwerter, świece, olej w asb, filtr,miska, adaptacja. Koszt- 4600. Jak na serwis uważam nie drogo. Dodatkowo, możecie popytać po serwisach BMW u Was, jest akcja promocyjna, kompletny przegląd samochodu 79zł. U mnie wyszedł jak na moje pudło nieźle. Pozostały jedynie: cewki- każda jest inna, widziałem zdjęcia. Coś niezwykłego. Do tego polecili mi wymiane termostatu,pompy wody i paska, jakieś 2 pierdoły w zawieszeniu oraz spryskiwacz reflektora nie działa. Myśle że przy wiosennym serwisie to zrobie wszystko i mam nadzieje, że będe mógł pochwalić się wkońcu e65 w stanie choć troszke podobnym do waszego.Jeśli chodzi o lpg, powiedzieli, że instalacja jest źle zestrojona, rozjezdża mi mape i momentami całkowicie wyłącza jeden cylinder. Spec instalacji- Redukt. tomasetto, komp stag qmax 6+, wtryski hercules blue, sądzicie że to dobry sprzęt? Co do wymiany konwertera, koszt nowego /regenerowanego/ który wyglądał jak nowy -1600zł. Po wymianie falowanie obrotów oraz trzepanie kierownicy znikneło. Taka podpowiedź dla szukających przyczyn ewentualnej usterki. Jakby ktoś był zainteresowany, mogę rozpisać za co ile dałem. Pozdro !!!

Uprawnienia umieszczania postów