Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
Reinz to chyba najtańsze uszczelki, poza Ajusa. Elring bym założył, tym bardziej, że koszt żaden.

Mimo wszystko sprawdziłbym kompresję na tym cylindrze przed poskładaniem wszystkiego. Oczywiście po złożeniu rozrządu.

A nóż widelec jest duży nagar na gnieździe i kompresji i tak nie będzie. Zapewne stał właśnie od nagaru, a co jest na dole niestety nie widać.

Generalnie trochę partyzantka, ja bym zdjął głowice, oddał do zrobienia. A czasowo wymiana wszystkich uszczelniaczy na piechotę wyjdzie Cię więcej czasu niż zdjęcie i założenie głowic plus ustawienie rozrządu. A głowice robiłem na tip top za 400 PLN za sztukę. Wbrew pozorom jak nie zmieniasz łańcucha to dużo rozbierania z przodu nie ma.

Koszta większe, ale nigdy już do silnika nie będziesz zaglądał, a tak to nie wiadomo jak to ruszy jak poskładasz.
Ja rozrządu na razie nie ruszałem.

Zawór nie stał od nagaru a najprawdopodobniej od wilgoci w oleju i złego smarowania. Był zapieczony wręcz suchy jak ruszył. Przez otwory po kolektorach widać jak na dłoni co się dzieje z zaworami. Przed poskładaniem wpuszczę jeszcze endoskop i zobaczę co się dzieje w cylindrach.

Ale wg mnie głównym winowajca był beznadziejny olej i konsekwencje jego nie wymieniania oraz zapewne długiego przestoju 7emy.

A popychacze są w stanie beznadziejnym. One powinny lekko reagować na wciśnięcie a tu nic.