Mam na konsoli przycisk reset w jednym z pokręteł do sterowania ogrzewaniam itp. Do czego on służy? Nie zapala się u mnie dioda po wciśnięciu go, tak jak np po wciśnięciu przycisku off na nadmuchu lub max na pokretle obok. Proszę o pomoc.
Mam na konsoli przycisk reset w jednym z pokręteł do sterowania ogrzewaniam itp. Do czego on służy? Nie zapala się u mnie dioda po wciśnięciu go, tak jak np po wciśnięciu przycisku off na nadmuchu lub max na pokretle obok. Proszę o pomoc.
Zerknę w instrukcję i dam ci znać, ale napewno nie jest to reset tylko rest i chyba jest to jakieś ogrzewanie na wyłączonym zapłonie
Jak kolega wyzej napisal jest to rest. Jak silnik jest cieply to po zgaszeniu auta powinien wlaczyc dmuchawe i ogrzewac auto.
Na wyłączonym silniku jak włączysz REST (a nie RESET), to wnętrze będzie ogrzewane resztką ciepłego powietrza z nagrzanej cieczy chłodzącej silnika. Ciepłe powietrze nie będzie leciało, jak silnik nie jest nagrzany. Nie jest to to samo, co webasto.
Ok panowie chyba po prostu nie zwróciłem chyba uwagi na to. Spróbuje to uruchomić po zgaszeniu silnika. Dziękuje
Chyba, że dodatkowa pompa wody jest padnięta (jak u mnie), to się też nie przyda :p
A jak taki gadżet wpływa na akumulator? E65 mam dopiero dwa miesiące i jakoś mam ograniczone zaufanie do rzeczy tego typu. Auto jeździ regularnie i problemów z odpalaniem nie ma żadnych tylko po słuchaniu radia na wyłączonym silniku po około minucie wywala błąd recharge battery, po odpaleniu znika
Jak tak szybko wywala ci recharge to masz nie doładowane aku od jeżdżenia krótkich odcinków, albo akus pada.
Ja u mnie mogę słuchać 30minut muzyki głośniej z L7 i dopiero wtedy wywala recharge battery.
no to chyba trzeba będzie rozejrzeć się za nowym akumulatorem