Chętnie poznam opini innych bo po zakupie szukałem różnych postów i niektórzy mając ten sam błąd na starym aku po wymianie mieli dalej to samo. Być może nie kodowali. Chociaż nie zdziwię się, ze aku jest do wymiany bo z tego co pamiętam to jest z 2011 roku ori BMW.
U mnie w ukrytym teście w zegarach ladowanie książkowe 14.4, miernikiem nie sprawdzałem
Ori aku mam z data 2008 i wyskakuje komunikat po minucie. Narazie pali. Mam już tak 1,5 roku
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Doładujcie akumulatory prostownikiem impulsowym. Jest bardzo bezpieczny i małym prądem postawi go na nogi.
Ja w okresie jesienno zimowym to raz na miesiąc podłączam takie urządzenie na całą noc i aku jest jak narazie w bardzo dobrej kondycji .
Ja używam takiego http://allegro.pl/ladowarka-prostown...979745208.html
Bardzo dobrze zdaje egzamin.
Można sobie zafundować droższy np. http://allegro.pl/prostownik-ladowar...553072723.html.
Od wiosny do jesieni w ogóle nie doładowuje . Dziennie jeżdzę krótkie odcinki. Klima non stop czyli wentylator chodzi,radio ,światła i co chwila rozrusznik wiec aku potrzebuje raz na jakiś czas podładowania aby być długowiecznym (Ja tak uważam)
Zauważyłem jeszcze ,że jak aku jest naładowany to alternator ładuje go wyższym prądem a jak nie jest do full naładowany to prąd ładowania przez alternator jest niższy.
Ostatnio edytowane przez miro ; 08-10-2016 o 09:56
Miałem dawno pisać ale jakoś czasu brakowało. Kupiłem prostownik pod AGM, podładowałem aku 2 czy 3 razy i zaraz po odlaczeniu prostownika było ok. Chociaż aku ladowało się 30 godzin. Słuchałem radia dobre 10 minut i nie było błędu. Później krótkie trasy po mieście, gaszenie i odpalanie, no i błąd już się pojawiał po bardzo krótkim czasie. Wymieniać aku? Problemów z odpalaniem nie mam żadnych auto jeździ nie regularnie chociaż nie stoi dłużej niż 3 dni.
Dodam że jeszcze kilka razy miałem błędy DSC oraz PDC wygaszał mi się tez i zapalał ekran. Być może to wina wilgoci bo auto stoi pod chmurką. Po przejechaniu kilku km i ponownym odpaleniu błędy znikały. Dodam też ze często mam obroty 700.
Planuje wkrótce założyć lpg więc to dosyć istotna kwestia
Ostatnio edytowane przez JoGi ; 29-11-2016 o 08:59