-
Początkujący Użytkownik
[ AV/navi] Problem z Tunerem TV
Od momentu jak kupilem swoje 7er mam problemy z TV . Po podlaczeniu kabli do tunera ekran zaczyna migac i skakac(na zdjeciu) . Niedawno dostalem taki kabel ktory podlacza sie miedzy nawigacje ,a tuner tv (jest na zdjeciu) co to za kabel ? Czy on jest potrzebny? - po podlaczeniu przez ten kabel sytuacja sie powtarza . Zauwazylem tez ,ze z kabla wychodzacego z nawigacji (niebieskiego) wystaje jakis brazowy kabelek (czy on wypadł ? ) i w tym jest problem jesli tak to ma ktos z was schemat tego gniazdka zebym wiedzial w ktora dziurke wsadzic ten kabelek ? Mam nadzieje ,ze nie zamotałem ; ) Prosze o pomoc.
Mam MK4
http://img25.imageshack.us/gal.php?g=24863944.jpg - galeria ze zdjeciami !!
-
7er Freak
ten kabelek to prawdopodobnie tv free - tv podczas jazdy.
Jesli z tego wylecial pin (wygladajacy na mase), to go wypnij.
Tv free mozna takze zaprogramowac.
-
Początkujący Użytkownik
greg wlasnie ,ze kabelek wylecial z kabla ktory idzie bezposrednio do nawigacji (A NIE TEGO DODATKOWEGO) .
-
7er Freak
napisz co pisze w rogu za SW .......
Wejdz na ustawienia!!!
-
Początkujący Użytkownik
-
7er Freak
Plan ponizej, oznaczenia koloru kabli na planie, wtyczka X1313 (18 Pin) jest niebieska a X1312 (26 Pin) zolta.
-
Początkujący Użytkownik
-
Początkujący Użytkownik
no niestety kabelek wpiołem i nic to nie zmieniło ... dalej miga jakby masy nie było . Ma ktoś jakiś inny pomysł lub namiary na fachowca w woj. śląskim ?
Zastanawia mnie jeszcze czy ktoś kiedyś wtyczek nie popierzył i co by się stało jakbym niebieska wtyczke z czytnika podmienił na tą niebieską z tunera tv :| ??
-
7er Freak
Podlacz Navi pomijajac tuner TV i zobacz czy obraz dalej jest zly.
-
Początkujący Użytkownik
po odlaczeniu tunera tv obraz jest czysty
Uprawnienia umieszczania postów