Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 79

Wątek: Supermen - E32 750iL

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Szkoda tylko, że tak daleko od Wawy, bo nowy sezon wreszcie trzeba zacząć z grubej rury. Musimy z Mariem i Qbą wreszcie podjechać kiedyś pod stację Mercedes w pięknym słońcu :)

A i w pracach bym Ci pomógł pewnie :)

Zamierzam mieć więcej czasu w przyszłym roku, więc trzeba trochę e32 wietrzyć.
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Szkoda tylko, że tak daleko od Wawy, bo nowy sezon wreszcie trzeba zacząć z grubej rury. Musimy z Mariem i Qbą wreszcie podjechać kiedyś pod stację Mercedes w pięknym słońcu :)

A i w pracach bym Ci pomógł pewnie :)

Zamierzam mieć więcej czasu w przyszłym roku, więc trzeba trochę e32 wietrzyć.
    Zawsze możesz też online pomagać Ale faktem jest, że nie mam tu nikogo poza moją 2 połową z takim bzikiem na punkcie BMW kto by mógł coś pomóc czy doradzić. Wiesz, zawsze w ładną pogodę zapraszam ;)
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    Online help in progress...
    pozdrawiam Bartek

BMW
    e38 750iL
    Dzisiaj nie wytrzymałem i poszedłem dłubać przy E32.
    - Wyciągnąłem silniczek od rolety (tradycyjnie problem z zębatką), jeden z zagłówków tylnych również ma problem z zębatką.
    - Wyczyściłem klemy na akumulatorze, przesmarowałem i dobrze skręciłem.
    - Wyciągnąłem wzmacniacz hi-fi bo okazuje się, że przepala swój 10A bezpiecznik i przez to zapewne nie gra radio.
    - Zrobiłem ponad 30 km.

Przejażdżka całkiem udana. Miał jakieś zawahania jeżeli chodzi o moc. Tak jakby komp mu się zwiesił. Ale tylko na początku. Potem śmigał jak szalony Zawieszenie super. Nie mam się do czego przyczepić. Nie spodziewałem się takiego komfortu w 26 letnim aucie. Skrzynia pracuje b.dobrze zarówno na E jak i na S.

Kopci mniej o jakieś 80%. Praktycznie trzeba się nachylić nad wydechem żeby poczuć jeszcze spalenizną.

Podłączyłem po jeździe DISa i wyszło co było powodem tych anomalii w pracy silnika.

Cylindry 1-6:
    16 Ignition
    41 Air-mass flow sensor
    73 Road-speed signal

Cylindry 7-12
    41 Air-mass flow sensor
    73 Road-speed signal

Zapaliła mi się po drodze kontrola trakcji więc podejrzewam, że tego dotyczy błąd 73. Martwi mnie przepływka i zapłon. Zauważyłem, że odłączając wtrysk 6 nie ma różnicy w pracy. Odłączając którykolwiek inny wtrysk słychać różnicę. Nie sprawdziłem czy coś się nie stało ze świecą ale na fajce iskra jest (kopie skubany).

Aha. Czy w M70 wtryskiwacze pracują tak głośno? Bo nie wiem czy jestem przewrażliwiony, czy coś z nimi jest nie tak, czy tak powinno być.
    Ostatnio edytowane przez Supermen ; 09-10-2016 o 23:02

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

BMW
    e38 750iL

Dzisiaj prawie 50km za sterami E32. Poza pracą na wolnych obrotach nie ma się do czego przyczepić.

Cały czas jestem zaskoczony komfortem i lekkością prowadzenia. Za 4 dni 7ema będzie miała 26 lat i stwierdzam pomimo tego jak na razie krótkiego kontaktu z nią, że wyprzedziła swoje czasy. Audio na wysokim poziomie, zawieszenie również. Nie wspomnę o wygodzie siedziska. Jest aż zbyt wygodnie bo po drodze zachciało mi się spać

Zdjęcie nie powala jakością ale jest pewnego rodzaju symbolem, że auto już jedzie o własnych siłach

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750
    Masz rację - e32 wyprzedziła swoje czasy. Jak jeżdżę swoja to zastanawiam się, jak to było przejechać się czymś takim pod koniec lat 80-tych. Gdzie w PL posiadanie poloneza było niezłym rarytasem. A niemiaszek pomykał 750 w automacie i z wieloma elektronicznymi bajerami na pokładzie. Kosmos! :-)
    Przyznaję, że audio jest zupełnie przyzwoite.
    Lekkość prowadzenia jest także. Ale jednak w zakrętach czuć, że silnik swoje waży.

BMW
    e38 750iL
    Trzeba wziąć od Qby numer telefonu do 1 właściciela jego E32 i się go wypytać jak to było. Bo on chyba jako jeden z nielicznych miał tą przyjemność jeździć 750iL w latach 90
    W ogóle to auto na polskich ulicach w tamtych latach musiało wywoływać ogromną sensację.

Przyzwoite? Toć to lepiej gra niż podstawowe audio w F10.

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750
    Ehhh... ten marketing. Wmawiają nam, że nowe jest lepsze, szybsze itp. itd. A niestety czasami jest zupełnie inaczej.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez Supermen Zobacz posta
    Trzeba wziąć od Qby numer telefonu do 1 właściciela jego E32 i się go wypytać jak to było. Bo on chyba jako jeden z nielicznych miał tą przyjemność jeździć 750iL w latach 90
    W ogóle to auto na polskich ulicach w tamtych latach musiało wywoływać ogromną sensację.

Przyzwoite? Toć to lepiej gra niż podstawowe audio w F10.
    Heh, tak na początku lat 90 to auto wywoływało sensację, a najczęściej strach np. w policjantach którzy odwracali głowy i udawali, że nie widzą tego auta. :D Bo niestety jak już widziało się taką siódemę w tamtych latach to najczęściej w środku siedzieli pruszkowscy albo wołomińscy :D

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    Jeżeli chodzi o wygodę fotela to niestety W124 bije e32 w cuglach(jak można było zrobić twardy jak beton zagłówek, fotel jest twardy i słabo pracuje w trakcie jazdy, ważę ponad setkę). Do tego dochodzi fotel ortopedyczny w mesiu, czyli pompowane cztery sekcje dostępny za dopłatą(ciśnienie regulowane zupełnie płynnie), jak się nim bawiłem to dzisiaj w nowym aucie bym dał za to królestwo. Układ kierowniczy w BMW jest jak guma do żucia, podczas gdy w tej samej technologicznie przekładni w W124 jest dużo bardziej precyzyjny(pewnie dlatego od e65 wycofali się z przekładni ślimakowaych). Ciężko mi to przechodzi przez usta, ale taka jest moja opinia :) W210 też prowadzi się świetnie. Natomiast kanapa w W124 z tyłu jak nie jest wysiedziana to jest najlepszy fotel w jakim siedziałem w samochodzie, a siedziałem w wielu, bardzo wielu, również w Rolsach, Bentleyach, Cadillacach i innych podobnych autach.
    Kanapa w e32 przy tym to jak ławka w parku, zresztą stwierdzili to też moi koledzy z pracy, których czasem wożę tym i tym autem.

Oczywiście e32 ma szereg innych zalet...żeby nie było :)

Ale jak kiedyś się przejechałem W126 to byłem w szoku jak można wygodnie płynąć, bez utraty kontroli nad autem.

A wszystkie powyższe i tak nie umywają się do Citroenów z hydropneumatycznym zawiasem :)
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 13-10-2016 o 12:38
    pozdrawiam Bartek

Uprawnienia umieszczania postów