"Rzóg krul druk" pięknie się prezentuję w robocie
Eczydzieścidwa tyż,lizanko plus pranko i będzie lala.
![]()
Gratuluję nowego nabytku. Auto wygląda fajnie. To teraz "pakiet startowy " v12 , porządny detailing i można się cieszyć :)
Żuk to przygoda życia
Co to fał dwanaście to trochę więcej niż tylko pranko i lizanko ale myślę, że trafiła w doświadczone ręce i źle jej nie będzie ;)
Może o tym świadczyć już poniższe zdjęcie:
12 nowych świeczek NGK ZFR5F. 6 już wpadło na cylindry 7-12. Jutro 1-6. Sprawdziłem sobie dzisiaj pompy paliwa. Trochę druciarsko bo odpiąłem po kolei bezpiecznik najpierw od jednej potem od 2 pozwalając pracować tylko jednej stronie i działa. Czyli paliwo każda pompa podaje
Znalazłem w schowku szmatkę. Wmawiam sobie, że to jest właśnie "ta" szmatka![]()
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Dlatego napisałem, że sobie wmawiam
Jest dosyć sfatygowana a osobiście nie wiem czy to logo było jakoś naszywane czy to był nadruk. Chyba nikt nie zrobi dla mnie eksperymentu ze swoją i nie wypierze jej 30x żeby zobaczyć co się stanie
Ciul z tym. Jest niebieska? - jest. Jest w schowku z kompletem narzędzi? - jest. Właściciel jest zadowolony? - jest.
Z Twoich ust to chyba największy komplement. Wiem jak ciężko Cię zadowolić jeżeli chodzi o 750iLWszak podniosłeś najbardziej poprzeczkę jeżeli chodzi o stan i zaangażowanie w utrzymanie V12.
Podpowiedź co taki pakiet startowy powinien zawierać? Świece już są, kopułki i palce na liście. Nad kablami i cewkami się jeszcze zastanawiam. Uszczelki kolektorów może na zapas kupię bo wiecznie nie będą na magazynie. Moje E38 V12 już za mojej kadencji je dostała
P.S.
Taka mała ciekawostka:
E32 750iL ma urodziny 16.10
E38 750iL ma urodziny 16.11
E38 730d ma urodziny 10.11
Fajnie się złożyłoFał dwunastki mają miesiąc w miesiąc, a E38 się najprawdopodobniej gdzieś w Dingolfing mijały bo ten sam rok produkcji tylko 6 dni różnicy hehe
Ostatnio edytowane przez Supermen ; 03-10-2016 o 23:07
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Wszyscy już gratulują, to dołączę się do tego.
Rozbierałem kiedyś bliźniacze 750iL w Lazurblau z którego nadal zostało trochę elementów.
Oczywiście wszyscy szukający elementów blacharskich, ufają że przecież uda się je znaleźć w kolorze i w idealnym stanie, i nigdy nie jest to Lazurblau.
Wrzucam VIN Lazurowego longa, skoro przywiązujesz wagę do dat i wersji, to uważam że było to auto bardzo podobne;
Type 750IL (EUR)
Dev. series E32 (2)
Line 7
Body type LIM
Steering LL
Door count 4
Engine M70
Cubical capacity 5.00
Power 220
Transmision HECK
Gearbox AUT
Colour LAZURBLAU METALLIC (294)
Upholstery SILBERGRAU HELL VOLLEDER (0436)
Prod. date 1991-10-29
Order options
No. Description
214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION
241 AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER
245 STEERING COLUMN ADJUSTMENT ELEC
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
354 GREEN STRIPE WINDSCREEN
416 SUNBLINDS
423 FLOOR MATS, VELOUR
428 WARNING TRIANGLE
430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
464 SKIBAG
488 LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)
528 AUTOMATIC AIR RECIRCULATION CONTROL(AUC)
621 BMW TELEFON BEDIENHOER. VORN C
624 FREISPRECHANLAGE C-NETZ
655 BMW BAVARIA C BUSINESS
685 TELANTENNA F C-NET
686 DIVERSITY-FUNCTION AERIAL
801 GERMANY VERSION
Pozdro5.0iL
Czarne e32 w benzynie!
Na sam widok moich beemek a szczególnie serii 7 uśmiech zawsze się pojawia. Honorowe miejsce w moim sercu ma moje srebrne 750iL. Jestem pewien, że zaraz obok niej będzie jej starsza siostra.
V12 daje 12x więcej obowiązków, 12x więcej problemów ale też 12x więcej radości. I ta radość poparta doświadczeniem i wiedzą na temat tego kunsztu techniki jakim jest widlasta dwunastka daje prawdziwą radość z jazdy ociekającą pasją zrozumiałą tylko dla 2 pasjonata
Dla nocnych marków jeszcze to co tygrysy lubią najbardziej
Jest jeszcze oczywiście kluczyk z pilotem do centralnego ale nie miałem go przy sobie więc na zdjęciu go nie ma.
Świece wymienione. Jutro kopułki i palce Bremi bo z obecnych to nic poza pamiątką nie będzie. Zapłony już nie wypadają błędów nie ma ale chodzi wyraźnie ciulowo. Okaże się czy kable też będą do wymiany.
W następnej kolejności olej. Zastanawiam się co zalać ale chyba 5W50.
Jak w M70 wygląda sprawa odm?
jak nie ma wypadania zaplonow, to kable sa raczej dobre
mozliwe ze slawetne uszczelki pod kolektorem, przy okazji pod deklami
moze przeplywki, sondy, przepustnice
a odmy jak w m73, tez trzeba wymienic
chociaz mozna je zdaje sie sprawdzic organoleptycznie, tak jak w m73, czy sycza
ale po tylu latach na 99 uszczelki pod kolektorem beda do wymiany, w tych czasach kiepsko je robili
dopiero w m73 po lifcie je poprawili
ale chyba cena bedzie za nie mega...
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 04-10-2016 o 22:44