Nie wiem czy to problem czy nie ale jak jadę na trybie sport to jak dojdzie już do 7tys obrotów to skrzynia ciągle ciśnie aż do końca i traci moc a nie chce zmienić biegu, dopiero gdy zejdę nogą z gazu to dopiero wtedy wrzuca wyższy bieg
Nie wiem czy to problem czy nie ale jak jadę na trybie sport to jak dojdzie już do 7tys obrotów to skrzynia ciągle ciśnie aż do końca i traci moc a nie chce zmienić biegu, dopiero gdy zejdę nogą z gazu to dopiero wtedy wrzuca wyższy bieg
Możesz rozwinąć swoją odpowiedź ? Jakieś propozycje co robić ? :/ Skrzynia płynnie zmienia biegi przy normalnej jeździe i nic złego ogólnie się z nią nie dzieje
Auto masz od dawna czy dopiero świeży zakup?
Jakaś historia samochodu, wymiany silnika, sterownika silnika lub skrzyni bądź jej sterownika?
Albo informacja z silnika jest niepełna(np. przez zaniżający odczyt przepływomierz), albo soft w skrzyni masz np. z 4.4, a pod maską 3.5
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Skrzynia podobno była wymieniana przy 180k, teraz ma 215.
Ostatnio edytowane przez w00gi ; 07-05-2018 o 20:40
Bardzo prawdopodobne ,że będzie tak jak sugeruje @Cursor.
Niemniej jednak spróbuj zrobić jeszcze tak : zrób dokładnie co napiszę z zegarkiem w ręku
- włożyć kluczyk nie naciskając hamulca
- nacisnij guzik START załączając tylko zapłon bez odpalenia silnika ( Nie naciskaj hamulca)
- pedał gazu nacisnąć do końca razem z kickdown (musi być całkowicie wciśnięty) i tak trzymamy 25 sek.
- po 25 sek. puszczamy pedał gazu, noga na hamulec ,odpalamy silnik i ruszamy.
Po 25 sekundach mam puścić wszystko i odpalić normalnie samochód ?
Wrócę na weekend do polski to zrobię dokładnie tak jak napisałeś, a z czystej ciekawości zapytam. Czemu służy taki zabieg ?
Po 25 sek puść pedał gazu ,naciśnij hamulec aby auto odpaliło i jazda.
Jak Ci się chce to masz dużo czytania a będziesz na ten temat wszystko wiedziałhttp://7er.pl/showthread.php/11793-P...ni-biegow-trik
Odczyt błędów też by mógł coś pokazać.