-
Banned
auto zarejestruje sie bez skarbowki bez problemowo i nie jest wymagana oplata do rejestracji,jak handlujesz autami to powinienes wiedziec.Sam jestem handlarzem i bardzo duzo aut mi sie przewija przez rece i robie to legalnie bez walkow zadnych z ta roznica ze nie mam zarejestrowanej dzialalnosci,dlatego tez nie przerejestrowuje aut tych ktorymi jezdze bo zazwyczaj szybko mi sie nudza,teraz mam e38 i spodobalo mi sie i zostalo w rodzinie jak i A8 dlatego pytam jak jest z ta skarbowka ale widze ze nikt sie nie orientuje konkretnie.Co do sprzedazy auta jak pisal ktos wyzej ze jest ciagany przez policjie i ubezpieczalnie to bzdura poniewaz jak sprzedajesz auto to lecisz go natychmiast wyrejestrowac a potwierdzenie dostajesz z wydzialu komunikacji,pozniej lecisz do ubezpieczalni z umowa i deklarujesz ze zbyles pojazd- wtedy jestes czysty. W razie jakiego kolwiek wezwania na policje pokazujesz umowe kupna-sprzedazy i swistek z wydzialu komunikacji i jestes czysty.Pamietajmy ze policja niema wgladu do wydzialu komunikacji i skarbowki ktora jest odrebna rzecza,natomiast maja tylko wglad na podstawie rejestracji i nic wiecej. Po przekroczeniu terminu rejestracji wydzial komunikacji nie naklada zadnych kar,natomiast skarbowka moze naliczyc odsetki ustawowe ale rzadko sie zdaza.Nie wiem czy sensownie to opisalem bo zbytnio czasu niemam teraz ale dla mniej wtajemniczonych udziele info na pw,tak na wszelki wypadek gdyby ktos mial jakies pytania czy watpliwosci.Na naszych drogach jest coraz wiecej aut nierejestrowanych na bierzaco i uwierzcie mi ze latwo sprzedac takie auto i latwo je zarejestrowac pozniej pod warunkiem ze ma sie wszystkie umowy poprzednich wlasciceili. Bez zadnej urazy panowie.Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów