Zawieszenie serio co 20-30kkm się robi? Moje jest oryginał całe robione 6 lat temu i 100kkm temu w ASO BMW, i po 100kkm do wymiany miałem drążki stabilizatora.
Zawieszenie serio co 20-30kkm się robi? Moje jest oryginał całe robione 6 lat temu i 100kkm temu w ASO BMW, i po 100kkm do wymiany miałem drążki stabilizatora.
Jak kupisz takie wahacze, jak ja, to tak :). Właśnie tyle są warte artykuły tego typu.
2,5 roku z 760i i jak do tej pory to najtańsze w eksploatacji auto jakie miałem :p
Fakt że mam tani serwis bo dwa prowadzą dobrzy znajomi ale i tak mało rzeczy robię a latam na 20"... na naprawy nie więcej jak 250zł na miesiąc wyjdzie :p droższe przecież są śmietniki francuskie, fordy, ople czy vw
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r
ttrol ale przyznasz, że dziennikarz mógł sie bardziej przyłożyć i zasięgnąć więcej źródeł informacji, niż tylko opinie jakiegoś jednego warsztatu. Szczególnie przy tak kontrowersyjnym temacie jak wyborze oleju, diametralnie odmiennego lepkosciowo, jaki zaleca producent.
Jaka jest wiarygodność takiej takiej gazety, skoro na innej stronie dotyczącej olejow silnikowych, mówi się o bezwzglednym przestrzeganiu zaleceń producenta w tej materii.
słusznie zauważyłeś, że Polaków generalnie nie stać na auta jakie posiadają, inaczej tyle polepionych gratów by nie jeździło. Ale z drugiej strony sowieci dymali nas pół wieku, więc i tak nie jest źle.
jak ja studiowałem to jeździłem polonezem i tankowałem za 4pln, tak się żyło, a teraz się BMW jeździ :) to również świadczy o gigantycznym postępie polskiej motoryzacji
pozdrawiam Bartek
Mnie z tego wszystkiego zaciekawiło jedno. Olej.
Wpisalem sobie w google no i wyszlo do czego polecają Castrol 10w60.
Przykłady to silniki M, Bugatii, koeninseg, Aston Martin.
Czyżby nasz silnik był bardziej wymagający? Czy producenci stosują jakieś chwyty marketingowe?
Zanim wybrałem olej tyle się naczytałem o lepkości.
Bardzo chciałem 0w30. W końcu wybrałem Motula 5w30 a tu do Verona leją 10w60.
Trochę to nie logiczne
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Polaków trzeba chwalić. Dotrzymujemy kroku ludziom z zachodu mimo mniejszych - znacznie - zarobków. To ile jeździ nowych aut obecnie mnie szokuje. Wychodzi nowy Talisman i co? Widzę je od razu na ulicach. Zauważcie ile jeździ superaut obecnie. Spotkać Bentleya to już nie wyczyn. Camaro Mustang, ale też i Maybach. Są nowe golfy czy inne rapidy. One nie kosztują 20k... Ok, z doświadczenia wiem, że ludzie są dzisiaj konsumpcyjni. Bardzo dużo ludzi ma niezłe auta, często są w galeriach, ale jak psuje się pralka to nie mogą sobie od tak jej kupić tylko na raty muszą, bo tam kredyt na auto, tam abonament na najnowszy smartfon, a nowy ciuch trzeba mieć... Tak też jest niestety. Dlatego BMW serii 7 choćby nie wiem jak Was tanio nie wychodziły, nie należą do aut tanich i tyle. Jal padnie czujnik ABS w takim aucie to co? Taką Astre za te samą kasę można wyposażyć w nowe tarcze i klocki. Opony w takich rozmiarach jak na 7er przystało też nie kosztują 500zl... Trzeba wszytko brać pod uwagę. Mój kumpel do nowego rapida za cały przegląd olejowo -filtrowy nie przekracza 300zl... Do 7er ledwo olej za te pieniądze można kupić. Sorry za wywód, ale limuzyna nie może być tania. Są tylko wyjątki potwierdzające reguły. Pozdro 😀
@IceMan11 święta prawda co napisałeś. Ja czasami to mam wrażenie ,że po Ostblocku jeżdżą lepsze auta niż po Niemczech.
W mojej miejscowości auto musi być... Pod Tesco to jest istny salon samochodowy. Jak nie masz wypas auta jesteś nikim... Najlepszy jest mój teść. Auto ma służyć tylko do dojazdów do pracy. Nic więcej. A spokojnie mógłby mieć niezłą limuzynę. Bardzo skromni ludzie. Mało teraz takich osób, którzy nie potrzebują manifestowac, że ich stać.