Ale masz jakieś błędy w silniku wogóle ?? Bo tak jak czytałeś temat to u mnie one są i to nie jeden a tam gdzie nie ma błędów a coś się dzieje że faluje itd to odrazu wiadomo że to skrzynia najprawdopodobniej
No wiesz nasze przypadki mogą sie róznić..U mnie to własnie nic nie buja nie trzęsie nie wibruje podczas falowania kompletnie nic..Co do konwertera to wiem jak on sie objawia bo u mojej matki w A6 jest rozwalony to jest to wogole inna bajka u niej nie można jechać ze stała prędkościom bo ciągle faluje a u mnie lecz jest na odwrót falowanie przy stałej prędkości nie występuje tylko przy przyspieszaniu jak depczesz w pedał gazu...Posprawdzaj sobie wszystko dobrze bo żeby nie było takiej sytuacji że oddasz auto wsadzisz 3 tys odbierzesz i dalej bedzie tak samo bo już niejeden temat czytałem że auto falowało sprzęgło zregenerowane , olej filtry wymienione mechatronika tak samo zregenerowana i dalej to samo a 3 tyś nie ma .... W w220 tak miałem dzwonie do typa co robi skrzynie panie coś mi szarpie przy dohamowywaniu silnikiem : 0 panie to nagminny temat w w220 konwerter siada na to ja mówie auto dopiero co kupiłem a konwerter był regenerowany 1,5 roku temu i od tamtej pory auto zrobiło 35 tys.. To on mówi jeżeli to nie konwerter to LOCK UP bo to w nich też pada, badz zle dobrany olej do skrzyni... Wszedłem pod auto poszukałem winna była poduszka pod skrzynią biegów była juz wyrobiona i miękka kupiłem leamfordera wymieniłem i zero szarpania :) Więc tak to działa wszystko ..A rózne bajki się słyszy że jak auto ma hak to przyczepy po górach na tempomacie ciągało i już skrzynia jest przekatowana :) Więc sprawdz dokładnie bo tak jak mówię oby niewładować kasy .. Bo złe działania silnika powoduje złe reakcje skrzyni biegów !!
Fachowiec jak nic, nie wiem czym to mierzone i jaki jest zakres na -/+
Do 2,2 tragedii nie ma.
Tak przy okazji koszt regeneracji konwertera to 1200-1800 zl, kilka lat temu jedna firma tylko robila sprzegla 6HP32 w tej chwili moze juz kazda regeneruje, dopytaj sie czy ogarnal 6HP32.
Ostatnio edytowane przez lysy_k ; 15-10-2016 o 21:34
1800 za regeneracje to nie dam bo nowy konwerter kosztuje na al...ro 2300.Mialbym tyle wybulic to wole nówke.
2300 za 6HP26