Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 158

Wątek: bmw e65 740d falujące obroty podczas przyspieszania do 1500 obr

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740D
    Cytat Zamieszczone przez BarteG Zobacz posta
    Daj znać jak zrobisz tą skrzynię. Fajnie by było gdybyś dokładnie opisał co i za ile miałeś robione. Ja również mam korekcje wzorowe, na początku roku wymieniałem wszystkie wtryski a mimo to obroty falują. Za jakiś miesiąc czasu oddaję skrzynię do wymiany oleju i konwerter do regeneracji więc podejrzewam, że mnie uprzedzisz.
    No wstepnie chce wymienic olej, miske,konwerter (regeneracja) .Jestem przygotowany na 2.5 tys z robotą i czesciami.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 740d
    Ale masz jakieś błędy w silniku wogóle ?? Bo tak jak czytałeś temat to u mnie one są i to nie jeden a tam gdzie nie ma błędów a coś się dzieje że faluje itd to odrazu wiadomo że to skrzynia najprawdopodobniej

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    Cytat Zamieszczone przez PapaCostas Zobacz posta
    No wstepnie chce wymienic olej, miske,konwerter (regeneracja) .Jestem przygotowany na 2.5 tys z robotą i czesciami.
    Też byłem przygotowany mniej więcej na takie koszty, tymczasem w jednym z poznańskich serwisów usłyszałem kwotę dwa razy wyższą:)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740D
    Cytat Zamieszczone przez palekkk Zobacz posta
    Ale masz jakieś błędy w silniku wogóle ?? Bo tak jak czytałeś temat to u mnie one są i to nie jeden a tam gdzie nie ma błędów a coś się dzieje że faluje itd to odrazu wiadomo że to skrzynia najprawdopodobniej
    Mam jeden bład taki jak u Cb z tą nieszczelnoscią w dolocie na jałowym biegu ale to nie od tego falują podczas jazdy.Ja czuje ze to sprzegło bo jak sie wahają obroty to autem az buja.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740D
    Cytat Zamieszczone przez BarteG Zobacz posta
    Też byłem przygotowany mniej więcej na takie koszty, tymczasem w jednym z poznańskich serwisów usłyszałem kwotę dwa razy wyższą:)
    Wez mnie nie strasz..heh
    Tak sobie policzylem i poczytalem ile inni placili ze ze olej z michą i tulejką to 0,8tys, zl, regeneracja konwertera niech bedzie 1 tys,robota 700, Razem 2.5 tys.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 740d
    No wiesz nasze przypadki mogą sie róznić..U mnie to własnie nic nie buja nie trzęsie nie wibruje podczas falowania kompletnie nic..Co do konwertera to wiem jak on sie objawia bo u mojej matki w A6 jest rozwalony to jest to wogole inna bajka u niej nie można jechać ze stała prędkościom bo ciągle faluje a u mnie lecz jest na odwrót falowanie przy stałej prędkości nie występuje tylko przy przyspieszaniu jak depczesz w pedał gazu...Posprawdzaj sobie wszystko dobrze bo żeby nie było takiej sytuacji że oddasz auto wsadzisz 3 tys odbierzesz i dalej bedzie tak samo bo już niejeden temat czytałem że auto falowało sprzęgło zregenerowane , olej filtry wymienione mechatronika tak samo zregenerowana i dalej to samo a 3 tyś nie ma .... W w220 tak miałem dzwonie do typa co robi skrzynie panie coś mi szarpie przy dohamowywaniu silnikiem : 0 panie to nagminny temat w w220 konwerter siada na to ja mówie auto dopiero co kupiłem a konwerter był regenerowany 1,5 roku temu i od tamtej pory auto zrobiło 35 tys.. To on mówi jeżeli to nie konwerter to LOCK UP bo to w nich też pada, badz zle dobrany olej do skrzyni... Wszedłem pod auto poszukałem winna była poduszka pod skrzynią biegów była juz wyrobiona i miękka kupiłem leamfordera wymieniłem i zero szarpania :) Więc tak to działa wszystko ..A rózne bajki się słyszy że jak auto ma hak to przyczepy po górach na tempomacie ciągało i już skrzynia jest przekatowana :) Więc sprawdz dokładnie bo tak jak mówię oby niewładować kasy .. Bo złe działania silnika powoduje złe reakcje skrzyni biegów !!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 740d, 335i, 750dX
    Cytat Zamieszczone przez palekkk Zobacz posta
    Witam po chwilowej przerwie.. Dzis byłem autem w serwisie bmw i wyszło co jest uszkodzone.. 2 wtryski:6 wtrysk jest w marnym stanie bo jego korekcja na jałowym to 2,0 -2,2 i wtrysk nr3 jego korekcja na jałowym to 1,5-1,7 .Mechanik swietdził że to jest powodem falowania i że trzeba wymienić te dwa wtryskiwacze , szukam teraz dobrych używek wrzucam je na maszyne i zakładam tylko ciekawe czy to nie będzie jakaś bardzo trudna operacja
    Fachowiec jak nic, nie wiem czym to mierzone i jaki jest zakres na -/+
    Do 2,2 tragedii nie ma.

Tak przy okazji koszt regeneracji konwertera to 1200-1800 zl, kilka lat temu jedna firma tylko robila sprzegla 6HP32 w tej chwili moze juz kazda regeneruje, dopytaj sie czy ogarnal 6HP32.
    Ostatnio edytowane przez lysy_k ; 15-10-2016 o 21:34

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740D
    1800 za regeneracje to nie dam bo nowy konwerter kosztuje na al...ro 2300.Mialbym tyle wybulic to wole nówke.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 740d, 335i, 750dX
    2300 za 6HP26

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740D

Cytat Zamieszczone przez lysy_k Zobacz posta
    2300 za 6HP26
    konwerter jest ten sam :)