Olej nie powinien być koloru czerwonego, do skrzyń biegów 6HP nie leje się zwykłego oleju ATF...
Olej nie powinien być koloru czerwonego, do skrzyń biegów 6HP nie leje się zwykłego oleju ATF...
Nie ma, tylko pamiętaj, że przyciski do wrzucania wyższego biegu są z tyłu kierownicy :P
Sprawdzone.. Pływa tak samo jak i przy załaczonym Drivie.. Wiec tak jak mówiłem to jest coś w silniku tylko ciekawe co.. Auto odstawiłęm do kolejnego mechanika kolerzki i zobaczymy ma sprawdzać dokładnie wszystkie węże rurki itd bo naprawne mnie to juz tak denerwuje że głowa mała... Ale będe zadowolony jak juz auto będzie normalnie chodziło..
Tak czy inaczej bedziesz robic hydrokinetyka, ale szukaj. Manual czy nie i tak sprzeglo napedza...
No właśnie też się zastanawiam jaki ma to związek...
Może wyeliminowanie automatycznego przerzucania między sąsiednimi biegami w górę, w dół itd.
No u mnie tez falują nie ma problemu z biegami nie myli sie w ich przerzucaniu..Wszystko następuje wg kolejności.. No zobaczymy jutro będzie przeglądał auto pod spodem itd..Tylko mówie jezdziłem dwoma autami co miały uszkodzone konwertery i objawy były do siebie podobne lecz zupełnie inne od mojego samochodu.. Zreszta tak jak u mnie ktoś już wcześniej mówił że jak jest różnica w pomiarze mas jednaj strony do drugiej to silnik dostaje głupawki i wariuje.. U siebie sprawdzałem na samym 6stym biegu wbijac się pod góre i obroty nie falowały nawet deka.. Dziwna sprawa mam nadzieję że wkrótce ją rozwiąże..
palekkk Jakie miałeś objawy w poprzednich autach u których stwierdzono uszkodzenie konwertera???;>