A ze skrzynią też coś robiłeś???;> Jakaś wymiana tłoczków coś???;>
Co do mojego przypadku to niejest konwerter tylko najprawdopodobniej zacinajqca geometria turbiny dziś byłem w auto serwis diesel jeździł sprawdzał autu brakuje sporo mocy i jest różnica w turbinkach wartości się różniły sporo mam się umuwic na ogarnięcię tego tematu bo od tego auto faluje. . Skrzynka żadnych błędów nie melduje
Podłączam się do tematu i załączam film z problemu.
https://www.youtube.com/watch?v=E7gK92v8Hjo
Objawy to falowanie na wyższych biegach przy próbie przyspieszenia.
Ponadto powiedzmy na 2 jak ma obrotów z 1.5k depne do konca bez kick downa, ma strasznego strasznego strasznego muła/opóźnienie zanim zacznie przyspieszać, potem wyrwie powyżej 2k rpm, potem znowu troche czuć że jest słabsze przyspieszenie no znowu potem rwie :)
Konwerter ?
U ciebie to juz wogóle wyglada to inaczje jak u mnie.. U mnie faluje tylko do 1500 obrotów .. Ja swoje auto oddałem do mechaniora pogrzebał troche i jeszcze ma sprawdzać bo powiedział że błąd nie leży w turbinach bo ładnie pracuja a tamten warsztat co mi podłączał kompa chciał mnie naciagnać na regenerację , a obecny mechanik stwierdził że problem leży po stronie paliwa że jak auto sie rozgrzeję to nie ma odpowiedniej dawki paliwa przez co obcina moc silnika i auto własnie faluje , tylko teraz szuka przyczyny przez co te cisnienie jest za małe
Jak tam sytuacja. W necie jest taki przypadek chyba, jak Twój:
Tu juz dobrze dojechane