Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: Volkswagen Phaeton - Czemu to nie przerośnięty Passat.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Nie bronię BMW, MB, Audi, nie jestem też negatywnie nastawiony do Pheatona bo nie miałem bliższej styczności, ale...

Cytat Zamieszczone przez IceMan11 Zobacz posta
    Odnośnie prestiżu. Nie wiem, ale gowniarza w zdezelowanym Fejtonie jeszcze nie widziałem za to dzieciaki w rozwalonych E32, E38 i innych, niższych seriach widuję co chwilę. To jak to z tym prestiżem jest?
    Dla takiego małolata jazda VW - jaki by nie był, nie będzie niczym ponad innych, a 7er już tak. Fejm pod szkołą jest ? Jest.

Za dobrze wyposażone Bmw E65 trzeba dać te 50k. Za Phaetona dokładnie to samo. To jak z tą ceną?
    3/4 sprzedawanych Ph.. to diesle w przedziale cenowym 20-35k. Wszystko co droższe to już większość od 2008 w górę, pokaż DOBRE F01 w takiej kasie.

Może sobie wymalujcie ceny waszych aut na drzwiach tak aby wszyscy widzieli ile daliście? Bo chyba do tego sprowadzacie ten wątek... Trochę szkoda, tym bardziej, że temat brzmi "off topic"!
    Chyba się za bardzo zagalopowałeś w osądach, każdy jeżdzi tym na co go stać i co mu się podoba. To, że coś się dla kogoś kojaży z namiastką luksusu bardziej lub mniej, to chyba nie powód by go szufladkować. Nie każdy kupuje limo tylko po to by sąsiedzi mieli o czym gadać.

BTW
    Tytuł wątku brzmi: " Volkswagen Phaeton - Czemu to nie przerośnięty Passat. "
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 13-09-2016 o 11:27
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    @IceMan ,zrozum człowieku ,że cena jest tych aut taka bo jakość (bezawaryjność) jest warta tej ceny.
    Znaczek,znaczkiem ale problem w tym ,że Niemiec tanio sprzedaje bo serwisowanie,naprawy i eksploatacja jest tego auta droga a nawala co chwilę coś. To ,że kosztuje 25kzł i możesz sobie go śmiało kupić nie znaczy ,że po pierwsze dasz sobie rady z ogarnianiem awarii jakie będzie Ci fundował (a będzie)a po drugie bedzie przez to systematycznie rujnował twój budżet domowy.
    Chcesz to sobie kup i sam się przekonaj a nie się prężysz na wszystkich co mają inne zdanie niż Ty.
    Ja miałem,kolega też. Awarie powtarzalne. Ani ja,ani on już nigdy więcej tego szajsu nie kupimy.
    Nie porównuj tego auta do E38. Bmw w serii e38 to auto technologicznie proste jak budowa cepa w stosunku do Phaetona. To,że jest ręcznie składany to wcale nie znaczy ,że jest lepiej poskładany. Uwierz mi.
    Są takie rozwiązania ,ze działają tylko w jedną stronę . Pewnie łatwo sie składało ale jak rozbierasz to już łamiesz a rozbierać trzeba bo raz to,raz tamto nie działa.
    Ja z mojej strony dobrze Ci radzę aby tego auta unikać a Ty bądź prawdziwym facetem i udowodnij sobie i wszystkim ,że to jest świetne auto
    Pozdro

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    @IceMan ,zrozum człowieku ,że cena jest tych aut taka bo jakość (bezawaryjność) jest warta tej ceny.
    Znaczek,znaczkiem ale problem w tym ,że Niemiec tanio sprzedaje bo serwisowanie,naprawy i eksploatacja jest tego auta droga a nawala co chwilę coś. To ,że kosztuje 25kzł i możesz sobie go śmiało kupić nie znaczy ,że po pierwsze dasz sobie rady z ogarnianiem awarii jakie będzie Ci fundował (a będzie)a po drugie bedzie przez to systematycznie rujnował twój budżet domowy.
    Chcesz to sobie kup i sam się przekonaj a nie się prężysz na wszystkich co mają inne zdanie niż Ty.
    Ja miałem,kolega też. Awarie powtarzalne. Ani ja,ani on już nigdy więcej tego szajsu nie kupimy.
    Nie porównuj tego auta do E38. Bmw w serii e38 to auto technologicznie proste jak budowa cepa w stosunku do Phaetona. To,że jest ręcznie składany to wcale nie znaczy ,że jest lepiej poskładany. Uwierz mi.
    Są takie rozwiązania ,ze działają tylko w jedną stronę . Pewnie łatwo sie składało ale jak rozbierasz to już łamiesz a rozbierać trzeba bo raz to,raz tamto nie działa.
    Ja z mojej strony dobrze Ci radzę aby tego auta unikać a Ty bądź prawdziwym facetem i udowodnij sobie i wszystkim ,że to jest świetne auto
    Pozdro
    X 2 Miro dokładnie opisałeś to
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    To tak jak by kupić skode serba i udawać passata...
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Zaawansowany Użytkownik Awatar IceMan11
    BMW
    E39 528iA 1999
    Ja nie twierdzę, że auto jest w czymkolwiek lepsze. Ja uważam, że to jest ta sama liga limuzyn co 3 bardziej uznane marki. Znaczek znaczkiem, lecz nie twierdzę, że to auto dla ludu. Nie jadę stereotypem choć sam przyznaję, na znaczek VW patrzeć nie mogę. To jest naprawdę topowa limuzyna i dla osób znudzonych ciągłymi widokami Audi, BMW i Mercedesa, bardzo dobra alternatywa. Jestem fanem marki BMW - żona potwierdzi - mając wybór, wybieram 7er. Z chęcią bym pojezdzil dłużej tym autem, lecz nie zrezygnuje z BMW na rzecz Phaetona. Nie mam takiej odwagi. Gdybym miał nieograniczony niemalże budżet, to wtedy śmiało bralbym Fejtona.Niestety, stać mnie na jedno auto tej klasy i wybieram 7er. Lecz powtarzam, auto jest ładne, wygodne i tyle. Na razie to Wy Panowie w lekki sposób cały czas dyskryminujecie ten model przez pryzmat jego znaku na przodzie.

PS. Kolego mirro, a zatem też i jaro, który zgadza się z tobą. Twoja wypowiedź nijak ma się do moich zarzutów, a już tym bardziej nie porownywalem E38 do Phaetona. Możesz pokazać, w którym miejscu znajduje się owo porównanie? Piszecie o prestiżu auta używanego. Ja nie widzę nic prestiżowego w posiadaniu np. E65, czy W220... Już w ogóle nie widzę go w E32 jak i E38 i Phaetonie. Kupując stare limuzyny jak wyżej wymienione stawiamy na luksus, który niewątpliwie te samochody posiadają za relatywnie tanie w zakupie. Dlatego Phaeton wypada tu naprawdę dobrze. Z kolei pisząc o autach z salonu to faktycznie, znaczek VW wypada blado w porównaniu z BMW itp. Na tym mój wywód kończę, a Wam radzę czytać uważniej. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez IceMan11 ; 13-09-2016 o 16:23

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Kolego Miro wydaje mi się, że z kolegą nie trafiliście poprostu z Phaetonami przy zakupie. Ja miałem dwa, nie działo się nic poważnego, kolega ma jednego do tej pory i od kilku lat też żadnej poważnej awarii, więc Wasze egzemplarze były jakieś "słabe". Jeżeli chodzi o koszta utrzymania są podobne jak w E65.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Jaro5 - 100x bardziej wolałbym Superba niż Passata, serio
    Prezes - ja w swoim miałem DSP, nie pamiętam ile głośników, ale wg mnie brzmienie mocno średnie. Bardzo mało niskich tonów. Logic7 w E65 to jest kompletnie inny wymiar dźwięku
    IceMan - Z doświadczenia nie radzę kupować Ci 3.2. To naprawdę nie jedzie. Mój miał coś około 2200kg samej masy własnej (lekki jak na Phaetona), wolnossące 240 koni to nie jest dobre połączenie :) To jak w E39, kupisz 520stkę, lejesz tyle co do 2.8 a dzieciaki Golfami Cię robią. Dlatego trzeba od razu kupic 528. I ta sama zasada będzie w Phaetonie, trzeba szukać 4.2 i tu zaczyna się problem.

Z moim Phaetonem kompletnie nic sie nie działo jeśli chodzi o niespodziewane awarie czy świrowanie elektroniki. Nawet prądu nie pobierał na lewo :)
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Pawliko Zobacz posta

Z moim Phaetonem kompletnie nic sie nie działo jeśli chodzi o niespodziewane awarie czy świrowanie elektroniki. Nawet prądu nie pobierał na lewo :)
    Czytałeś swoje posty na forum fejtka ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Czytałeś swoje posty na forum fejtka ?
    Faktycznie, świrowała elektronika. Przetarł się przewód w klapie i zgasła mi jedna pozycja z tyłu :)
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez Pawliko Zobacz posta
    Faktycznie, świrowała elektronika. Przetarł się przewód w klapie i zgasła mi jedna pozycja z tyłu :)
    To też typowa usterka fejtka tyle ,ze Ty ten samochód miałeś bardzo krótko więc tak naprawdę nie możesz nic o nim powiedzieć.
    Nie zapominaj ,że masę problemów na tamtym forum jest załatwianych na shoutboxie.
    Pamiętam jak pisałeś o chęci montażu lpg i lamentowaniu jak to 3.2 dużo pali.
    Jak to Junior powiedział:" Stać na konia ale na owies już nie"
    Problemy z łańcuchem rozrzadu Ci sie nie zaczynały ?
    Ja mam na to wyj...ne ale dziwi mnie jak tu można pisać coś innego a tam też coś innego. Ehh Twoja sprawa.
    Ostatnio edytowane przez miro ; 23-09-2016 o 12:34