Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: Volkswagen Phaeton - Czemu to nie przerośnięty Passat.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez IceMan11 Zobacz posta
    Kusi mnie kusi... Nawet 3.2 jest spoko do toczenia.

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
    To nic tylko kupować.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tommo
    BMW
    TTRS 438 KM i 617 Nm Lex RX450h
    Jak to takie zajebiste fury, czemu ich wartość na łeb spada?

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Bo jest mało popularny w Polsce, codziennie widzę E65, D3, W220, Phaetona rzadko!

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez prezE32s Zobacz posta
    Bo jest mało popularny w Polsce, codziennie widzę E65, D3, W220, Phaetona rzadko!
    Co ma popularność do ceny ? Bentleye, Astony itp są równie rzadkie a cenę trzymają. Skoro 'fitek' jest taki zayebisty, ręcznie składany itd to cenę powinien mieć na jakimś poziomie już utrzymaną, przynajmniej te najwyższe wersje.
    Niestety znaczek robi swoje, nikt nie zapłaci za VW worka siana. Co to za prestiż jeździć wypasionym, ręcznie składanym VW jak koledzy na golfa podjeżdżają MB, Jagami ...
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez Tommo Zobacz posta
    Jak to takie zajebiste fury, czemu ich wartość na łeb spada?
    Bo za kupę kłopotów mało kto chce zapłacić a już na pewno nie z tym znaczkiem

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Zawsze było jest i będzie ......VW to auto dla ludu i tyle.Bez obrazy,miałem pare VW i są to dobre,solidne auta,Ale dla ludu niestety.Co innego Audi,niby podobne a robi już robote.
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Zaawansowany Użytkownik Awatar IceMan11
    BMW
    E39 528iA 1999
    Ale macie ból dupy... Może trochę wyluzujcie. Temat powstał, bo Phaeton to ciekawy wybór dla małej grupy ludzi. Odnośnie prestiżu. Nie wiem, ale gowniarza w zdezelowanym Fejtonie jeszcze nie widziałem za to dzieciaki w rozwalonych E32, E38 i innych, niższych seriach widuję co chwilę. To jak to z tym prestiżem jest? Mówimy o autach używanych, nie z salonu. Za dobrze wyposażone Bmw E65 trzeba dać te 50k. Za Phaetona dokładnie to samo. To jak z tą ceną? Dobrą cenę to trzymają tylko Mercedesy... Audi A8 też stoją wyżej od 7er... Z 3 najbardziej prestiżowych marek jakimi są Audi, BMW i Mercedes to właśnie auta tej drugiej firmy najszybciej tracą na wartości. Nie wiem co wy tu jeszcze robicie. Dlaczego nie jezdzicie Mercedesami skoro cena jest dla was najważniejsza? Może sobie wymalujcie ceny waszych aut na drzwiach tak aby wszyscy widzieli ile daliście? Bo chyba do tego sprowadzacie ten wątek... Trochę szkoda, tym bardziej, że temat brzmi "off topic"!

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tommo
    BMW
    TTRS 438 KM i 617 Nm Lex RX450h
    IceMan11 po przeczytaniu Twojego posta odnoszę wrażenie, że sam się napiąłeś jak struna w kontrabasie.
    Wg. mnie nie jest to auto jakoś wyraźnie lepsze od innych renomowanych limuzyn tej klasy. Jest podobnie drogie w utrzymaniu, kolekcjonerzy się tym puki co nie interesują, stąd relatywnie ich niska wartość. Mercedes też traci sporo, to nie czasy W126, kiedy auto minimalnie traciło na wartości.

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Nie bronię BMW, MB, Audi, nie jestem też negatywnie nastawiony do Pheatona bo nie miałem bliższej styczności, ale...

Odnośnie prestiżu. Nie wiem, ale gowniarza w zdezelowanym Fejtonie jeszcze nie widziałem za to dzieciaki w rozwalonych E32, E38 i innych, niższych seriach widuję co chwilę. To jak to z tym prestiżem jest?
    Dla takiego małolata jazda VW - jaki by nie był, nie będzie niczym ponad innych, a 7er już tak. Fejm pod szkołą jest ? Jest.

Za dobrze wyposażone Bmw E65 trzeba dać te 50k. Za Phaetona dokładnie to samo. To jak z tą ceną?
    3/4 sprzedawanych Ph.. to diesle w przedziale cenowym 20-35k. Wszystko co droższe to już większość od 2008 w górę, pokaż DOBRE F01 w takiej kasie.

Może sobie wymalujcie ceny waszych aut na drzwiach tak aby wszyscy widzieli ile daliście? Bo chyba do tego sprowadzacie ten wątek... Trochę szkoda, tym bardziej, że temat brzmi "off topic"!
    Chyba się za bardzo zagalopowałeś w osądach, każdy jeżdzi tym na co go stać i co mu się podoba. To, że coś się dla kogoś kojaży z namiastką luksusu bardziej lub mniej, to chyba nie powód by go szufladkować. Nie każdy kupuje limo tylko po to by sąsiedzi mieli o czym gadać.

BTW
    Tytuł wątku brzmi: " Volkswagen Phaeton - Czemu to nie przerośnięty Passat. "
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 13-09-2016 o 10:27
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

BMW
    BRAK
    @IceMan ,zrozum człowieku ,że cena jest tych aut taka bo jakość (bezawaryjność) jest warta tej ceny.
    Znaczek,znaczkiem ale problem w tym ,że Niemiec tanio sprzedaje bo serwisowanie,naprawy i eksploatacja jest tego auta droga a nawala co chwilę coś. To ,że kosztuje 25kzł i możesz sobie go śmiało kupić nie znaczy ,że po pierwsze dasz sobie rady z ogarnianiem awarii jakie będzie Ci fundował (a będzie)a po drugie bedzie przez to systematycznie rujnował twój budżet domowy.
    Chcesz to sobie kup i sam się przekonaj a nie się prężysz na wszystkich co mają inne zdanie niż Ty.
    Ja miałem,kolega też. Awarie powtarzalne. Ani ja,ani on już nigdy więcej tego szajsu nie kupimy.
    Nie porównuj tego auta do E38. Bmw w serii e38 to auto technologicznie proste jak budowa cepa w stosunku do Phaetona. To,że jest ręcznie składany to wcale nie znaczy ,że jest lepiej poskładany. Uwierz mi.
    Są takie rozwiązania ,ze działają tylko w jedną stronę . Pewnie łatwo sie składało ale jak rozbierasz to już łamiesz a rozbierać trzeba bo raz to,raz tamto nie działa.
    Ja z mojej strony dobrze Ci radzę aby tego auta unikać a Ty bądź prawdziwym facetem i udowodnij sobie i wszystkim ,że to jest świetne auto
    Pozdro