Wiecie tu chodzi o formę i czytelność tematów, blog jest ale przejrzystość jego wymagała by poprawy bo jest "groch z kapustą".
Wiecie tu chodzi o formę i czytelność tematów, blog jest ale przejrzystość jego wymagała by poprawy bo jest "groch z kapustą".
Dziękuję panowie za aktywność w temacie mam nadzieję że administracjia weźmie udział w tym co wspólnie chcemy osiagnac i co najważniejsze ci co zawsze mają cos do powiedzenia (czyli krytyka) siedza cich oby tak zostało :-)
Panowie kolega Marcin wpadl na fajny pomysl jak ożywić forum :-) moze ktos da swoje propozycjie co można zmienić w forum i np dodać nowe pozycje np
1. Książka serwisowa swojego auta. Pomysl i propozycjia Marcina
2. Zrob to sam (naprawy bieżące wraz z instrukcjia) moja propozycja
3. Doposazenie wyposażenia auta (wraz z instalacją) moja propozycja
Co o tym myślicie i co wy byście chcieli? Wieksza grupą będzie nam łatwiej .
Ciekawym działem moze było by Dział Moja Książka Serwisowa E38
(np . potwierdzona stanem faktycznym przez forum 7er. )
Chodzi o to .. ja od jakiegoś czasu robie taką książke sobie bo sporo robilem wymienialem i nie jestem w stanie czasem zapamietac czy dany wahacz juz wymienialem albo uszczelke daną czy też nie..
to by doprowadziło do tego że np przy sprzedaży masz potwierdzenie jakies stanu faktycznego auta co daje lepszą cene i wiarygodność źródla po za tym znasz historię jakąś
jesli sprzedacy zależy na sprzedaniu bo wie co ma a kupującemu pewnego auta bo wie skąd itd....
moze to by jakoś ożywiło to forum...
tak jak ja teraz wymiana np: amorków 4 szt sachs... do tego tuleje płyuwające lamforder razem z mocowaniem itd....
jakoś to ładnie ubrać i powstała by ksiażka serwisowa użytkownika bmw 7er.
coś jak np w startych autach maja ile org czesci to cena wyzsza idzie itd. przy sprzedaży licytacji ...
a przy okazji samemu dla siebie tworzysz historię auta żęby sprawdzić potem czy to juz robilem i znowu padło czy tez nie robiłem..
Co wy na to ??
Tak czytam i się zastanawiam od jakiegoś czasu, tyle osób by chciało ożywienia forum, tylu dużo rzeczy/użytkowników nie pasuje a ja teraz pytam gdzie one są ? jak jest klubowy kalendarz do kupienia, jak dobrze by było od klubu wpłacić 1 PLN na Szlachetną Paczkę, wpaść/zorganizować lokalnego spota.
Nie odbierajcie tego jak atak, hejt itp - taka niestety prawda. Dawniej forum bardziej żyło, bo ludzie chcieli się spotykać nie tylko w sieci. Teraz niestety poza "starymi" i garstką nowych która co roku dołącza, reszta woli korzystać zza monitora.
@sebastian735, wszystkie pkt które wymieniłeś już na forum funkcjonują, poszukaj dobrze.
Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 03-09-2016 o 08:20
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
@sebastian735, wszystkie pkt które wymieniłeś już na forum funkcjonują, poszukaj dobrze.[/QUOTE]
I między innymi tak nie powinno być (poszukaj) forum nie jest wyszukiwarka a gdzie jest np pomoc lub link do tego???
Ale czego tu szukać, książkę serwisową każdy może prowadzić w swoim wątku powitalnym lub blogu, po co nowy temat do tego zakładać, jedno auto jeden temat. Naprawy/doposażanie/instrukcje, są działy E23, E32 itd a w nich odpowiednie tematy i do tego poddział instrukcje/schematy dla każdego osobny. Czego Ci więcej potrzeba ? Wsio już jest, trzeba się tylko nauczyć korzystać z forum.
Nie przemawia do mnie taki argument, komuś ma się chcieć bo inny nie ma czasu albo mu sie nie chce ?? WTF ? Ja też pracuje od rana i nie mam czasu na różne rzeczy, ale do qrwy nędzy siąść wieczorem w domu przy piwku i poświęcić 5 min. na przeszukanie forum to nie wysiłek.
Właśnie przez takie podejście jest śmietnik w tematach, i gadanie że forumowa przeglądarka jest zła. No jak ma wyszukać na konkretny temat jak na dane hasło wyskakuje 7 stron tematów, w których tylko ktoś, coś, byle co napisał i żadnych konkretów.
Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 03-09-2016 o 10:14
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Panowie ,ja wam powiem w czym jest problem. Mianowicie na tym forum brakuje takiego z prawdziwego zdarzenia SHOUTBOXa na którym można by pogadać,podyskutować,wrzucić linka na szybko i mieć odpowiedz na szybko.
Ten co jest, to lipa jest i tyle. Śmietnik robi się w tematach bo nie ma się gdzie wygadać. Mogło by to być miejsce takich pogawędek jak na prawdziwym czacie a naprawdę nie trzeba by było tyle niepotrzebnych tematów zakładać ,po pysku szło by se tam dać no i moderator nie musi tego kontrolować ,więc i wypowiedzi mogły by być bez cenzury.
Otwierasz se piwko wieczorkiem i z kumplami se piszesz o wszystkim i o niczym. Fajnie? Dla mnie bardzo fajnie mogło by być no ale.....
Miro takie coś było by rewelacyjne kiedyś jak istniał klub BMW pasja Wrocław tam takie coś było i to było rewelacyjne ale do tego trzeba by było zmienić wygląd strony głównej i to powinno być usytuowane gdzieś u góry a nie na samym dole na co nikt nie zwraca uwagi
A też pytanie do administracji dlaczego skoro nie jestem np zalogowany wpisuje w Google 7er wchodzę na stronę główną forum i mam wgląd prawie do wszystkich tematów bez logowania dlaczego tak Jest???