Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 93

Wątek: forum 7er

Vip Vip
    BMW
    E38 728iA 99r
    Wiecie tu chodzi o formę i czytelność tematów, blog jest ale przejrzystość jego wymagała by poprawy bo jest "groch z kapustą".

Zaawansowany Użytkownik Awatar sebastian735
    BMW
    e38 735il
    Dziękuję panowie za aktywność w temacie mam nadzieję że administracjia weźmie udział w tym co wspólnie chcemy osiagnac i co najważniejsze ci co zawsze mają cos do powiedzenia (czyli krytyka) siedza cich oby tak zostało :-)

BMW
    e38 735il
    Panowie kolega Marcin wpadl na fajny pomysl jak ożywić forum :-) moze ktos da swoje propozycjie co można zmienić w forum i np dodać nowe pozycje np
    1. Książka serwisowa swojego auta. Pomysl i propozycjia Marcina
    2. Zrob to sam (naprawy bieżące wraz z instrukcjia) moja propozycja
    3. Doposazenie wyposażenia auta (wraz z instalacją) moja propozycja
    Co o tym myślicie i co wy byście chcieli? Wieksza grupą będzie nam łatwiej .

Vip Vip Awatar marcin8181
    BMW
    E65 750i (Shirley), 2005` N62B48B , e46 coupe 2.5 lift m3 (Buba)
    Ciekawym działem moze było by Dział Moja Książka Serwisowa E38
    (np . potwierdzona stanem faktycznym przez forum 7er. )

Chodzi o to .. ja od jakiegoś czasu robie taką książke sobie bo sporo robilem wymienialem i nie jestem w stanie czasem zapamietac czy dany wahacz juz wymienialem albo uszczelke daną czy też nie..
    to by doprowadziło do tego że np przy sprzedaży masz potwierdzenie jakies stanu faktycznego auta co daje lepszą cene i wiarygodność źródla po za tym znasz historię jakąś
    jesli sprzedacy zależy na sprzedaniu bo wie co ma a kupującemu pewnego auta bo wie skąd itd....

moze to by jakoś ożywiło to forum...

tak jak ja teraz wymiana np: amorków 4 szt sachs... do tego tuleje płyuwające lamforder razem z mocowaniem itd....

jakoś to ładnie ubrać i powstała by ksiażka serwisowa użytkownika bmw 7er.

coś jak np w startych autach maja ile org czesci to cena wyzsza idzie itd. przy sprzedaży licytacji ...
    a przy okazji samemu dla siebie tworzysz historię auta żęby sprawdzić potem czy to juz robilem i znowu padło czy tez nie robiłem..

Co wy na to ??

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Tak czytam i się zastanawiam od jakiegoś czasu, tyle osób by chciało ożywienia forum, tylu dużo rzeczy/użytkowników nie pasuje a ja teraz pytam gdzie one są ? jak jest klubowy kalendarz do kupienia, jak dobrze by było od klubu wpłacić 1 PLN na Szlachetną Paczkę, wpaść/zorganizować lokalnego spota.

Nie odbierajcie tego jak atak, hejt itp - taka niestety prawda. Dawniej forum bardziej żyło, bo ludzie chcieli się spotykać nie tylko w sieci. Teraz niestety poza "starymi" i garstką nowych która co roku dołącza, reszta woli korzystać zza monitora.

@sebastian735, wszystkie pkt które wymieniłeś już na forum funkcjonują, poszukaj dobrze.
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 03-09-2016 o 08:20
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tommo
    BMW
    TTRS 438 KM i 617 Nm Lex RX450h
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Forum jest ok, czasami zdarzają się jakieś spiny ale cóż, takie życie. Chociaż przyznam, że niektórzy, zarówno moderatorzy jak i użytkownicy zrobili się chamscy i czepialscy. Każdy najmądrzejszy. To rozumiem, bo przecież ja też wiem lepiej :D Ale dlaczego większość przy tej swojej wszechwiedzy musi być od razu wredna.

Denerwuje mnie jak ktoś zakłada temat a tam zaraz ktoś mu "było, poszuka,". Mase jest takich tematów, a mod go od razu blokuje. I pozamiatane. Nie wszystkich chce sie szukać to raz ale co najważniejsze nie wszyscy mają czas. Może warto powtórzyć jednak odpowiedź, cóz to zaszkodzi !? Im więcej razy tym bardziej się każdemu utrwali :) A jak sie komuś nie chce pisać to niech w ogóle się nie udziela.

Kolejna sprawa to robienie OT, cóż, na każdych forach tak jest i tak będzie, nie poradzimy :) Każdy chce się wygadać ;)

Co do błędów ort, no cóż, ja też nie jestem geniuszem, ale niektóre byki mnie rażą, ale one świadczą tylko o tym który je robi. Jest głupi to niech robi, każdy przynajmniej będzie wiedział jaki jest :)

A no i na podsumowanie. WIĘCEJ LUZU PANOWIE I PANIE ! WIĘCEJ DYSTANSU !
    @Aldik z przyjemnością przeczytałem Twojego posta. Idealna puenta.
    Ja od siebie dodam, że często wchodzę na to forum i chętnie bym aktywnie więcej w nim uczestniczył, niestety czas nie zawsze na to pozwala.

BMW
    e38 735il
    @sebastian735, wszystkie pkt które wymieniłeś już na forum funkcjonują, poszukaj dobrze.[/QUOTE]

I między innymi tak nie powinno być (poszukaj) forum nie jest wyszukiwarka a gdzie jest np pomoc lub link do tego???

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez sebastian735 Zobacz posta

I między innymi tak nie powinno być (poszukaj) forum nie jest wyszukiwarka a gdzie jest np pomoc lub link do tego???
    Ale czego tu szukać, książkę serwisową każdy może prowadzić w swoim wątku powitalnym lub blogu, po co nowy temat do tego zakładać, jedno auto jeden temat. Naprawy/doposażanie/instrukcje, są działy E23, E32 itd a w nich odpowiednie tematy i do tego poddział instrukcje/schematy dla każdego osobny. Czego Ci więcej potrzeba ? Wsio już jest, trzeba się tylko nauczyć korzystać z forum.

Denerwuje mnie jak ktoś zakłada temat a tam zaraz ktoś mu "było, poszuka,". Mase jest takich tematów, a mod go od razu blokuje. I pozamiatane. Nie wszystkich chce sie szukać to raz ale co najważniejsze nie wszyscy mają czas.
    Nie przemawia do mnie taki argument, komuś ma się chcieć bo inny nie ma czasu albo mu sie nie chce ?? WTF ? Ja też pracuje od rana i nie mam czasu na różne rzeczy, ale do qrwy nędzy siąść wieczorem w domu przy piwku i poświęcić 5 min. na przeszukanie forum to nie wysiłek.

Kolejna sprawa to robienie OT, cóż, na każdych forach tak jest i tak będzie, nie poradzimy :) Każdy chce się wygadać ;)
    Właśnie przez takie podejście jest śmietnik w tematach, i gadanie że forumowa przeglądarka jest zła. No jak ma wyszukać na konkretny temat jak na dane hasło wyskakuje 7 stron tematów, w których tylko ktoś, coś, byle co napisał i żadnych konkretów.
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 03-09-2016 o 10:14
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Panowie ,ja wam powiem w czym jest problem. Mianowicie na tym forum brakuje takiego z prawdziwego zdarzenia SHOUTBOXa na którym można by pogadać,podyskutować,wrzucić linka na szybko i mieć odpowiedz na szybko.
    Ten co jest, to lipa jest i tyle. Śmietnik robi się w tematach bo nie ma się gdzie wygadać. Mogło by to być miejsce takich pogawędek jak na prawdziwym czacie a naprawdę nie trzeba by było tyle niepotrzebnych tematów zakładać ,po pysku szło by se tam dać no i moderator nie musi tego kontrolować ,więc i wypowiedzi mogły by być bez cenzury.
    Otwierasz se piwko wieczorkiem i z kumplami se piszesz o wszystkim i o niczym. Fajnie? Dla mnie bardzo fajnie mogło by być no ale.....

BMW
    e38 735il
    Miro takie coś było by rewelacyjne kiedyś jak istniał klub BMW pasja Wrocław tam takie coś było i to było rewelacyjne ale do tego trzeba by było zmienić wygląd strony głównej i to powinno być usytuowane gdzieś u góry a nie na samym dole na co nikt nie zwraca uwagi
    A też pytanie do administracji dlaczego skoro nie jestem np zalogowany wpisuje w Google 7er wchodzę na stronę główną forum i mam wgląd prawie do wszystkich tematów bez logowania dlaczego tak Jest???