Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 93

Wątek: forum 7er

Zaawansowany Użytkownik Awatar sebastian735
    BMW
    e38 735il
    Tuczi ale sam zobacz jesteś jednym mod. Który sie wypowiada w tym temacie a gdzie jest reszta??? I tez gdzie jest reszta użytkowników jak jest jakis g... temat to jest pelno co maja cos do powiedzenia a jesli chodzi o forum to cisza. Mam tez nadzieje że nikt za ten temat nie zbanuje :-)

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    A co mam napisać. Potwierdzam ze kiedys bylo inaczej.

Wypalcowane z LG G4
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik Awatar sebastian735
    BMW
    e38 735il
    a może wprowadzić zmiany???

Vip Vip Awatar marcin8181
    BMW
    E65 750i (Shirley), 2005` N62B48B , e46 coupe 2.5 lift m3 (Buba)
    Więc co się stało Panowie że sie zmieniło ?? czyżby jakaś monotonia się wkradła ??

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Moim skromnym zdaniem : tematy powitalne obecnie to jakaś kpina.
    Ostatnio dostałem wiadomość na priv z zapytaniem o długości przewodów hamulcowych sztywnych - przecież mam swój temat powitalny, na bieżąco robiłem aktualizacje z remontu, wstawiałem zdjęcia i bazgrałem - żeby może komuś się to w przyszłości przydało, albo miał jakiś zarys, jak to może wyglądać - a tu się czają z pytaniami jakby to była jakaś wielka tajemnica... podejrzewam, że w 90% E32 przewody są do wymiany i jakoś nie rozumiem takich podchodów - nie jest to chyba powód do wstydu? :)
    W ogóle tendencja jest taka, że po co naprawiać / remontować - przecież to szrot. Lepiej zezłomować i kupić inne "ładne" - a jak ktoś robi, to się dopierniczać, że np baranek położony, że lakier brzydki - bo przecież na zdjęciu tak widać itp itd.
    Generalnie odechciało mi się już produkować, bo to i tak przynosi odwrotny skutek - a już bardzo lubię jak komentują "sezonowi" właściciele :)
    Uważam, że forum powinno być zamknięte, a zwłaszcza tematy powitalne nie powinny być dostępne dla osób niezarejestrowanych - w końcu większość umieszcza zdjęcia swoich samochodów, a tak do końca nie wiadomo kto to ogląda i po co.
    Poza tym tematy w których przewijają się idiotyczne spiny odnośnie benzyny i lpg, czy E65 za 20 tyś będzie fajne czy będzie szrot itp itd - jak baby na targu.
    Z forum robi się powoli jeden wielki śmietnik, większość tematów jest o niczym.
    To tak w skrócie z mojej strony.

Zaawansowany Użytkownik Awatar ARIE(L)
    BMW
    BMW E66 - 750 LI, FORD TRANSIT 2.0 ECOBOOST
    Niestety ale tematy w których można pogadać o dupie Maryny cieszą się największą popularnością a tam gdzie trzeba podzielić się wiedzą już wypadają blado. Przyznaję, że moja osoba nie wnosi zbyt wiele do tego grona bo w rzeczy samej moja wiedza o BMW jest nie oszałamiająca. Być może po prostu takich osób jak ja jest w naszym gronie 80 % ? Nie wiem. Ale na pewno szydzenie z innych też dorzuca cegiełkę do tego jak to wszystko wygląda.

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Do pisania postów nikogo nie zmusisz, a nowi ludzie traktują forum jak wikipedie, wejść, zobaczyć i nara. Dlatego teraz forum tak wygląda, część userów jest jak ma problem.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    Do pisania postów nikogo nie zmusisz, a nowi ludzie traktują forum jak wikipedie, wejść, zobaczyć i nara. Dlatego teraz forum tak wygląda, część userów jest jak ma problem.
    Heh... żeby chociaż tak było ;) ile razy trzeba pisać: "było już, przeszukaj forum". Dużo ludzi chciałoby mieć wszystko na złotej tacy podane. Czasami jak mam dzień dobroci, wyszukam potrzebny temat dla takiego delikwenta :)

Inna sprawa to faktycznie "Wyszukiwarka" na naszym forum nie jest zbyt dobra. Może przydałoby się rozejrzeć, czy nie jest dostępny jakiś lepszy silnik forum, niż vBulletIn ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600

czesto moderatorzy maja po prostu satysfakcje ze moga kogos opierdolic, pogrozic, wkazac miejsce, czy pouczyc
    chocby za wulgaryzm, albo za bledy ortograficzne, albo gdy tylko ktos odbiegine od scislego regulaminu
    po prostu te osoby moga sie wtedy wykazac

nie mowie ze tutaj, ale ogolnie w internecie na forach

zawsze znajdzie sie takich ludzi, to kwestia zarzadu i doboru przez zwierzchnikow, takie sprawowanie modracji im odpowiada, ok
    ale mysle ze taka polityka nie sprzyja rozwojowi
    jak kazdego nowego od razu wtlacza sie do klatki regulaminu i zasad
    a na jakiekolwiek pytanie, bylo, szukaj itd

ale chcecie byc bardziej papiescy od papieza i na sile udowadniac jacy to kierowcy bmw sa zdyscypinowani, taktowni i grzeczni
    ok, wasze prawo :)

na innych forach panuje duzo bardziej luzna atmosfera bo nie ma tam takich restrykcji
    i nikt sie nie przywala bo to bo tamto, nie przytacza punktow regulaminu, jak ktos powie co mysli, uzyje wugarymu nikogo to nie razi

poza tym, wybraliscie sobie bardzo niszowy temat, bmw 7, te auta sa coraz drozsze
    nie wazne czy e32 e38 czy nowe, stac na nie coraz mniej ludzi bo serwis tak starych aut jest koszmarny, a nowe modele sa jeszcze gorsze
    wiec uzytkownikow bedzie coraz mniej

to ze ktos mial e38 nie znaczy ze przesiadzie sie na e65 i fke bo ludzie maja swiadoosc ze auta maja juz calkowicie inna specyfikacje i sa duzo duzo drozsze w exploatacji
    wiec uciekaja z tej niszy bmw7 i z forum
    normalna kolej rzeczy

np na dlugie posiadanie e38 czy nawet e65 stac tylko pasjonatow z pieniedzmi, reszta ucieknie w normalne auta popularne
    kiedys na to stac bylo paradoksalnie wiecej ludzi stad i forum bylo inne

kiedys za 40sci kola mozna bylo kupci 8 letnie bmw7 e38, ktore jeszcze nie bylo tak drogie w serwisie
    teraz nie dosc ze nie da sie za 40sci to i trzeba miec duzo wiecej na serwis
    stad racjonalnie rzecz biorac coraz mniej ludzi pozwala sobie na taka fanaberie i coraz mniej ich bedzie na forum

ludzie uciekaja tez w inne marki, bo to wina samego bmw ktory robi takie popeliny ze szkdoa gadac :)

jakie to ma znaczenie ze tematy sa o niczym skoro ludzie to lubia i zakaldaja :) jak chcecie jeszcze bardzej zaciesnic kontrole nad tym zeby wpisy byly merytoryczne
    to powodzenia w rozwoju forum wam zycze :)

nawet pierdol ludzie nie beda chcieli pisac :)
    Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 02-09-2016 o 11:44

Vip Vip Awatar marcin8181
    BMW
    E65 750i (Shirley), 2005` N62B48B , e46 coupe 2.5 lift m3 (Buba)
    I tu sie zgodze z kolegą również robie remont auta.. generalnie 95% zawieszenia wymieniłem zabezpieczyłem podwozie zaspawałem przeżery w wnęce kołazapasowego bo mądrzy gazownicy tak pozakładali że trzba był poprawiać generalnie ja na moją pierwsza taką robote wyszło uwazam ok... ale pytanie się rodzi.. czy wogóle dzieliś się takimi sprawami z innymi, czy kogoś to wogóle interesuje jako fana tego modelu auta..... Skoro zaraz będzie dyskusja.. (niezgodne z vinem będzie, nie jak fabryczne... dałbyś do porząnego fachowca to by ci ładnie zrobił itd itd...) robiłem to sam.. dałem za materiały 100 zł razem z pistoletem reszte rzeczy już miałem itd itd) więc tematy ciągną sie różne i glupie ciągle....
    Nikomu nie ujmująć, nie obrażająć ale zanim mialem 7ke.. byłem na ( nie śmiejta sie) dorum DAEWOO ;D.. tak Panowie tak... i powiem że inny świat .... wieksze zainteresowanie.. wieksze zaciekawienie.. łatwiej coś załatwić dowiedzieć sie mnusto pomocy ze stronoy forumowiczów....
    Natomiast poznałem ludzi na zlocie ostatnim i powiem że jeśli o starą kadre chodzi są wporządku i nie ma co zarzucać.... najgodsi są gadacze którzy jak to się mowi.. kozak w necie piz...a w świecie.....

Cytat Zamieszczone przez nino Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem : tematy powitalne obecnie to jakaś kpina.
    Ostatnio dostałem wiadomość na priv z zapytaniem o długości przewodów hamulcowych sztywnych - przecież mam swój temat powitalny, na bieżąco robiłem aktualizacje z remontu, wstawiałem zdjęcia i bazgrałem - żeby może komuś się to w przyszłości przydało, albo miał jakiś zarys, jak to może wyglądać - a tu się czają z pytaniami jakby to była jakaś wielka tajemnica... podejrzewam, że w 90% E32 przewody są do wymiany i jakoś nie rozumiem takich podchodów - nie jest to chyba powód do wstydu? :)
    W ogóle tendencja jest taka, że po co naprawiać / remontować - przecież to szrot. Lepiej zezłomować i kupić inne "ładne" - a jak ktoś robi, to się dopierniczać, że np baranek położony, że lakier brzydki - bo przecież na zdjęciu tak widać itp itd.
    Generalnie odechciało mi się już produkować, bo to i tak przynosi odwrotny skutek - a już bardzo lubię jak komentują "sezonowi" właściciele :)
    Uważam, że forum powinno być zamknięte, a zwłaszcza tematy powitalne nie powinny być dostępne dla osób niezarejestrowanych - w końcu większość umieszcza zdjęcia swoich samochodów, a tak do końca nie wiadomo kto to ogląda i po co.
    Poza tym tematy w których przewijają się idiotyczne spiny odnośnie benzyny i lpg, czy E65 za 20 tyś będzie fajne czy będzie szrot itp itd - jak baby na targu.
    Z forum robi się powoli jeden wielki śmietnik, większość tematów jest o niczym.
    To tak w skrócie z mojej strony.