Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: Bmw e38 Projekt "metamorfoza"

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'

Więc na pewno 50k, będzie to kwota niewystarczająca.

Będę śledził temat i życzę Ci abyś zrealizował swój projekt,bo o tak zacnych planach na forum czytaliśmy już nie raz
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 01-09-2016 o 20:45

Zaawansowany Użytkownik Awatar maxtoto
    BMW
    740iA M62TUB44 S2, 530i M54, E65 750i
    A ja mam pytanie czy Ty miałeś kiedyś 7er? Bo mnie się wydaje że powariowałeś do reszty. Dziwny wątek...
    Broń Masowego Wyprzedzania

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    szkoda kasy w te zwłoki.Sprzedaj co możesz z tego i szukaj zdrowej bazy w V8 lub V12.Wtedy to będzie miało sens.
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Zaawansowany Użytkownik Awatar ARIE(L)
    BMW
    BMW E66 - 750 LI, FORD TRANSIT 2.0 ECOBOOST
    Skoro auto dostałeś w prezencie i masz fundusze żeby przerobić to co masz na takie coś jakie chcesz to naprawdę bez żadnej złośliwości posłuchaj kolegów i kup zadbane e38 740/750 i w nim rób metamorfozę. A ten co masz to albo sprzedaj albo trzymaj na części bo mogą się przydać. Naprawdę wyjdzie taniej i zdecydowanie będzie lepszy efekt końcowy.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Tak jak Ci koledzy piszą , najpierw blacha ,a potem reszta , sam sobie zadecyduj czy jest sens.

Na forum mamy e38 z silnikiem z M5 ,a pierwotnie to było 730 i

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez Kubanek Zobacz posta
    Ja bym zaczął od ogólnego doprowadzenia auta do ładu. Bo po co zakładać zawias jak najważniejsze rzeczy są nie ogarnięte?
    Jeśli wzorujesz się na zdjęciach to przede wszystkim lift czyli błotniki lampy do tego przydałoby się założyć oryginalne spryskiwacze lamp, nakładki progowe poliftowe wraz z listwami drzwi. Od razu również trzeba sprawdzić kondycję karoserii czyli wszystkie możliwe miejsca gdzie może pojawic się korozja. Później malowanie auta i doprowadzenie do fajnego stanu lakierniczego.
    Bez tego to chyba nawet nie ma co myśleć nad innymi sprawami.
    Masz racje, nie ma co pakować hajsu w gwint jak nie ma podstaw, ale jak mówiłem totalnie jestem blady i nie wiem od czego zacząć. Przyjdzie auto od mechanika
    zamówię podstawowe rzeczy (lampy, itd). Pod błotniki przednie i tylne tam gdzie wchodzi koło, mają zaokrąglenie, są to standardowe zaokrąglenia czy trzeba przerabiać?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez maxtoto Zobacz posta
    A ja mam pytanie czy Ty miałeś kiedyś 7er? Bo mnie się wydaje że powariowałeś do reszty. Dziwny wątek...
    Tak, tą którą chcę zrobić.

Nie rozumiem stwierdzenia, że powariowałem do reszty?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez jaro5 Zobacz posta
    szkoda kasy w te zwłoki.Sprzedaj co możesz z tego i szukaj zdrowej bazy w V8 lub V12.Wtedy to będzie miało sens.
    Jak już mówiłem w poprzednich wpisach, że auto nie wygląda tak źle jak na zdjęciu, jest w sumie w dobrej kondycji, tylko teraz niestety na dniach miało stłuczkę, zrobię zdjęcia jak będzie już naprawiona i wymyta.

* Wiem, że trzeba się napracować trochę przy tym samochodzie, ale ma on wartość dla mnie dlatego podjąłem się tego zadania.
    Kupić obce auto a dobrym stanie i wyremontować je to pikuś.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez ARIE(L) Zobacz posta
    Skoro auto dostałeś w prezencie i masz fundusze żeby przerobić to co masz na takie coś jakie chcesz to naprawdę bez żadnej złośliwości posłuchaj kolegów i kup zadbane e38 740/750 i w nim rób metamorfozę. A ten co masz to albo sprzedaj albo trzymaj na części bo mogą się przydać. Naprawdę wyjdzie taniej i zdecydowanie będzie lepszy efekt końcowy.
    Już odpisywałem na podobną wiadomość koledze wyżej, rozumiem, że bez żadnej złośliwości, ale jak mówiłem auto ma dla mnie wartość i chcę staruszka doprowadzić do ładu, w sumie zerknij na wiadomość wyżej.

* Tych aut już nie przybędzie, nie warto każdego na części brać.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Tak jak Ci koledzy piszą , najpierw blacha ,a potem reszta , sam sobie zadecyduj czy jest sens.

Na forum mamy e38 z silnikiem z M5 ,a pierwotnie to było 730 i
    Już mam bardziej oczy otworzone i wiem od czego zacząć, wiedziałbym więcej jakby ludzie nie proponowali mi zmiany auta a dawali więcej wskazówek hehe.
    Do bmw e38 2,5tdsa jaki najlepiej wsadzić silnik?